Så seje kan dine kemiforsøg blive
Kemiforsøg kan sagtens være megahamrende seje og ikke spor kedelige. Se bare i denne video.

»Så tager I kolben ... Og fylder den halvt op med vand ... Sæt så proppen i, og vent …«

Måske har du prøvet, at kemitimerne ind imellem føles lidt for lange?

Men sådan behøver det slet ikke være. I denne video får du inspiration til nogle vildt seje forsøg, som kan spice timerne op.

Vigtigt at eksperimentere inden for naturfag

Blandt andet kan man ved hjælp af en stor affaldsspand, flydende kvælstof og en masse bordtennisbolde lave en vild eksplosion, når det flydende kvælstof bliver omdannet til gas. Se mere om eksperimentet i denne artikel fra dailymail.co.uk

Vi garanterer dog ikke, at din lærer er helt enig – i så fald kan du prøve at henvise til denne artikel: Her er fremtidens naturfagslokale

Her står blandt andet, at forskning viser, det er vigtigt at give børn og unge mulighed for at eksperimentere inden for naturfag, hvis man skal sikre, at de ikke mister interessen og engagementet for faget. Nu er det bare op til dig at overbevise din lærer om det samme!

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med 1 million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.