ESAs rumsonde Venus Express, der for tiden kredser omkring vores naboplanet, har set det særlige atmosfæriske fænomen kaldet en 'glorie'. Det er første gang, at der er blevet taget billeder af en fuld glorie på en anden planet end Jorden.
Lys laver regnbuer og svovlglorier
Glorier bliver ligesom regnbuer skabt af sollysets afbøjninger i skydråber - på Jorden er dette vanddråber. En glorie adskiller sig dog fra en regnbue i formen. Hvor regnbuen er en bue, der går over himlen, er glorier mindre og består af en række ringe i forskellige størrelser omkring en lysende kerne.
Glorier kan kun ses, når observatoren står direkte mellem Solen og den reflekterende sky, og kræver at skydråberne, der i Venus tilfælde ikke er vand men svovlsyredråber, er runde og har ca. samme størrelse. Disse billeder kan give forskerne vigtig viden om dråbernes og derved Venus' egenskaber.
Mystiske mørke pletter i Venus' skyer
Venus Express så en glorie d. 24. juli 2011 ca. 70 km over Venus overflade. Glorien var 1.200 km bred og lå 6.000 km væk. Disse observationer gjorde det muligt at estimere svovlsyredråbernes størrelse til at være 1,2 mikrometer, hvilket svarer til 1/15 af bredden på et menneskehår.
Der var en stor variation i ringenes klarhed, hvilket tyder på, at der findes andet en vand og svovlsyre i Venus' atmosfære. Denne mystiske komponent kan være skyld i de mystiske mørke pletter, der ses i toppen af Venus skyer, når de observeres i UV bølgelængder. Dog må skyerne undersøges nærmere før en forklaring kan komme.