På jagt efter den Mongolske Dødsorm
FORSKERNE FORTÆLLER: Zoolog Lars Thomas fortæller om sit spændende arbejde med kryptozoologien.

Tag med Danmarks eneste kryptozoolog, Lars Thomas, zoolog ved Københavns Universitet , til 'Weird Weekend' i den engelske by Devon.

Her møder Lars Thomas forskerkolleger, der har viet deres liv til at jagte fantastiske væsener.

Forskere, der jager Loch Ness-uhyret, El Chupacabra (Gedesugeren), Basilisken og Den Mongolske Dødsorm.

Den engelske panter

I England har der længe verseret rygter om vilde pantere og jaguarer.

Kryptozoologi er videnskaben om den mystiske zoologi. Her er det sagnvæsnet Kraken, der angriber et skib. (Illustration: Pierre Denys de Montfort, wikicommons)

Under kryptozoologernes kongres finder nogle lokale borgere, meget belejligt, spor fra et stort kattedyr, som forskerne straks drager ud for at efterforske.

Se, hvad de finder i videoklippet ovenfor.

 

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om de utrolige billeder af Jupiter her.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk