Nyt rovdyr fundet i Madagaskar
For første gang i 24 år skal et nyt navn tilføjes kataloget over kødædende pattedyr i Madagaskar. Den nye art er i familie med desmerdyret.

Forskere har fundet et nyt kødædende pattedyr i Madagaskar, Durrells vontsira, (billedet). Sidste gang man fandt et nyt dyr, var i 1986. (Foto: Durrell Wildlife Conservation Trust)

Den er cirka på størrelse med en kat, brun og eksisterer højst sandsynlig kun i ønationen Madagaskar.

Og så er der dårligt nyt fra begyndelsen: Den er måske en af verdens mest truede rovdyr.

Sådan skriver telegraph.co.uk.

Den nye art har fået navnet Durrells vontsira (Salanoia durrelli) opkaldt efter den berømte britiske zoolog og forfatter Gerald Durrell.

Gjorde sin entré svømmende

Dyret blev opdaget ved et tilfælde tilbage i 2004, da forskere fra Durrell Wildlife Conservation Trust var i gang med at studere en række forskellige dyr ved den afsidesliggende sø Lac Alaotra over en ti-årig periode.

Her opdagede de et underligt dyr, der svømmede forbi dem i søen. De fangede to af dem, en han og en hun. Hunnen satte de fri igen efter en kort undersøgelse, mens hannen døde i en fælde.

Det døde dyr blev dog sendt tilbage til Natural History Museum i London for at blive undersøgt nærmere.

Efter grundige analyser af blandt andet kranie, tænder og klør kan forskerne nu konkludere, at den lille skabning er et nyt kødædende pattedyr.

Den opholder sig sandsynligvis mest i vandet og lever af fisk og skaldyr.

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud