Om forfatteren

Marie Barse

Journalist

Skriv til mig hvis du har en idé til en historie mb@videnskab.dk. Måske har du hørt om noget ny spændende forskning, som vi bør skrive om.
Eller du har tænkt over en problemstilling eller har en undren, som du godt vil se forskningens mulige svar på.
Ud over at være skrivende journalist er jeg redaktør på vores store tema om forskning i interventioner.
Jeg er desuden tilknyttet Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling, hvor jeg laver podcast i samarbejde med vores forskellige samarbejdspartnere, løser skriftlige kommunikationsopgaver og afholder kurser i forskningsformidling og kritisk videnskabsjournalistik.

Mysterium: Flåtbid kan give kødallergi

En enkelt lille blodsuger, som borer sit hoved ind under din hud, og det kan være slut med at spise flæskesteg, røde bøffer og koteletter for altid. Internationale forskere har afdækket, at flåtbid tilsyneladende kan give livslang kødallergi. Her får du danske forskeres bud på hvorfor.

Allergien kickstartes formentlig, når flåten borer sin mund og sit hoved ind under huden for at suge dit blod. I samme proces sprøjter den en lille smule bedøvelsesvæske ind under huden. I denne væske findes sandsynligvis også et lille sukkermolekyle ved navn alfa-gal, som aktiverer immunforsvaret og kan sætte gang i kødallergien. (Foto: Shutterstock)

Annonce: