Lav farvefest i mælken
Med mælk, frugtfarve og sulfo kan du lave en farveeksplosion på en tallerken.

Sidst i september kaster skoleelever over hele landet sig ud i videnskabens verden. Det sker under Dansk Naturvidenskabsfestival, der fra mandag 24. september og resten af uge 39 bobler over af forsknings-aktiviteter for børn og unge: Forskere holder foredrag på skolerne, tusindvis af elever deltager i det samme masse-eksperiment, der vises film, holdes løb, laves udstillinger og meget, meget mere.

Naturvidenskabsfestivalen er også en anledning til, at man kan lave sine eksperimenter.

Som her i denne video, hvor Søren Storm og Kasper Berthelsen fra Dansk Naturvidenskabsformidling viser, hvordan du kan lave sjove mønstre med frugtfarve i en tallerken med mælk. De udnytter at lidt sulfo ændrer på overfladespændingen i mælken.

Du kan se flere videoer med nemme køkken-eksperimenter i festivalens Test-o-teket.

 

 

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud