Jordens mange facetter fotograferet fra rummet
Det europæiske rumagentur ESA udgiver hver uge en stak af de bedste billeder fra rummet. Her får du dem, plus et par stykker vi selv har udvalgt.

Få billeder taget af vores lille klode har plantet sig i hukommelsen, som det astronaut Bill Anders tog juleaften i 1968, da Apollo 8 dykkede ned bag Månen på et af de første togter i kredsløb om Månen. 

Det var det første billede af Jorden set fra Månen, taget af et menneske. Til stor glæde for alskens videnskabsfolk har linsen både tidligere og i den grad siden da været rettet mod Jorden.

Det understreger ESA i deres samling af billeder fra denne uge, som vi har samlet i galleriet herover, krydret med vores egne udvælgelser.

Galleriet byder både på et vildt billede af Kilimanjaro, ildebrand i Portugal, Italiens hovedstad Rom om natten og et uopdaget mønster i Antarktis' overflade.

Du kan læse meget mere om billederne på ESA's hjemmeside.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs her om, hvordan den danske fotograf tog det prisvindende billede af næseaben herunder.