International fotokonkurrence: Se forskernes medicinske vinderbilleder
Den britiske fotokonkurrence Wellcome Image Awards kan igen i år fremvise nogle af de smukkeste og mest interessante fotos, der er taget af forskere fra hele verden.

Nu kan du igen nyde synet af de flotteste videnskabs-billeder fra hele verden.

Et ekspertpanel bestående af formidlere og forskere i medicin og biomedicinsk videnskab har udvalgt en række finalister til den årlige fotokonkurrence Wellcome Image Awards i London, og du kan se nogle af de flotteste bidrag i galleriet øverst i artiklen.

Hver især skal billederne kommunikere vigtige aspekter af biomedicinsk videnskab, og dommerne har udvalgt de mest informative, slående og teknisk stærke bidrag til konkurrencen.

Du kan se samtlige 20 finalister i et galleri på Wellcome Image Awards' hjemmeside.

Dommerne: 'Et billede af den levende hjerne'

Billedet i toppen af artiklen viser nervefibrenes forgreninger i et voksent menneskes hjerne.

Billedet er farvekodet efter, hvor nervefibrene bevæger sig hen i hjernen, og det er lavet ved en bestemt form for hjerneskanning, der hedder 'hjernetraktografi'.

»Vi valgte hjernetraktografi-billedet, fordi det - sammen med den fremragende skarphed i sine fine linjer - formidler en stærk dynamik og bevægelse, imens det afslører stier og nervefibre i hjernen. Vi oplevede, at det fangede essensen af teknikken og samtidig gav os et billede af den levende hjerne,« udtaler dommerpanelet i deres officielle bemærkning på Wellcome Image Awards hjemmeside.

Den overordnede vinder af Wellcome Image Awards bliver annonceret tirsdag 15. marts 2016 ved Science Museum, London. Her vil alle billederne også være udstillet indtil søndag den 19. juni 2016.

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og her kan du læse mere om billedet herunder, der viser tegn på en planets fødsel. Det gule knæk i midten menes at være stedet, hvor planeten er under dannelse.