International fotokonkurrence: Se forskernes medicinske vinderbilleder
Den britiske fotokonkurrence Wellcome Image Awards kan igen i år fremvise nogle af de smukkeste og mest interessante fotos, der er taget af forskere fra hele verden.

Nu kan du igen nyde synet af de flotteste videnskabs-billeder fra hele verden.

Et ekspertpanel bestående af formidlere og forskere i medicin og biomedicinsk videnskab har udvalgt en række finalister til den årlige fotokonkurrence Wellcome Image Awards i London, og du kan se nogle af de flotteste bidrag i galleriet øverst i artiklen.

Hver især skal billederne kommunikere vigtige aspekter af biomedicinsk videnskab, og dommerne har udvalgt de mest informative, slående og teknisk stærke bidrag til konkurrencen.

Du kan se samtlige 20 finalister i et galleri på Wellcome Image Awards' hjemmeside.

Dommerne: 'Et billede af den levende hjerne'

Billedet i toppen af artiklen viser nervefibrenes forgreninger i et voksent menneskes hjerne.

Billedet er farvekodet efter, hvor nervefibrene bevæger sig hen i hjernen, og det er lavet ved en bestemt form for hjerneskanning, der hedder 'hjernetraktografi'.

»Vi valgte hjernetraktografi-billedet, fordi det - sammen med den fremragende skarphed i sine fine linjer - formidler en stærk dynamik og bevægelse, imens det afslører stier og nervefibre i hjernen. Vi oplevede, at det fangede essensen af teknikken og samtidig gav os et billede af den levende hjerne,« udtaler dommerpanelet i deres officielle bemærkning på Wellcome Image Awards hjemmeside.

Den overordnede vinder af Wellcome Image Awards bliver annonceret tirsdag 15. marts 2016 ved Science Museum, London. Her vil alle billederne også være udstillet indtil søndag den 19. juni 2016.

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk