Hvordan gemmer vi Solens varme til vinteren?
Om sommeren har vi ofte ikke brug for at varme vores huse op, så hvordan gemmer vi solens varme til om vinteren? Det svarer en DTU-forsker på i videoen, hvor du samtidig kan være med i et forsøg.

Solens energi kan høstes og bruges til mange formål - heriblandt til at varme vores huse og vand op. Der er bare ét problem. Solens varme er stærkest om sommeren, og der har vi ofte ikke brug for at varme vores huse op.

Så hvordan gemmer vi varmen til om vinteren?

I en ny video fortæller Jakob B. Johansen, der er forsker hos DTU Byg, hvordan han og hans kolleger forsøger at løse dette problem på en ganske enkel måde.

Videoen er samtidig en del af et videnskabeligt forsøg, som vi håber, du har lyst til at deltage i. Forøget handler om, hvordan du opfatter klippet.

Du kan se videoen og starte testen via linket herunder. Det hele tager maks fire minutter, som vi håber, du vil bruge på at hjælpe videnskaben - og på samme tid lære lidt om, hvordan vi kan opvarme vores huse med solens energi om vinteren.

Om forsøget

Forsøget udføres af Videnskab.dk i samarbejde med Syddansk Universitet og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Det er det første i en længere række af forsøg, hvor vi undersøger effekten af forskellige typer faglig formidling og videnskabsjournalistik.

Hvis du ønsker at deltage i flere af denne slags forsøg, kan du tilmelde dig, når du har deltaget i det aktuelle forsøg ovenfor.

Ønsker du mere info om undersøgelserne, eller har du faglig input til forsøgene i forskningsformidling, så kontakt projektchef Peter Hyldgård, phy@videnskab.dk

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud