Hvordan gemmer vi Solens varme til vinteren?
Om sommeren har vi ofte ikke brug for at varme vores huse op, så hvordan gemmer vi solens varme til om vinteren? Det svarer en DTU-forsker på i videoen, hvor du samtidig kan være med i et forsøg.

Solens energi kan høstes og bruges til mange formål - heriblandt til at varme vores huse og vand op. Der er bare ét problem. Solens varme er stærkest om sommeren, og der har vi ofte ikke brug for at varme vores huse op.

Så hvordan gemmer vi varmen til om vinteren?

I en ny video fortæller Jakob B. Johansen, der er forsker hos DTU Byg, hvordan han og hans kolleger forsøger at løse dette problem på en ganske enkel måde.

Videoen er samtidig en del af et videnskabeligt forsøg, som vi håber, du har lyst til at deltage i. Forøget handler om, hvordan du opfatter klippet.

Du kan se videoen og starte testen via linket herunder. Det hele tager maks fire minutter, som vi håber, du vil bruge på at hjælpe videnskaben - og på samme tid lære lidt om, hvordan vi kan opvarme vores huse med solens energi om vinteren.

Om forsøget

Forsøget udføres af Videnskab.dk i samarbejde med Syddansk Universitet og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Det er det første i en længere række af forsøg, hvor vi undersøger effekten af forskellige typer faglig formidling og videnskabsjournalistik.

Hvis du ønsker at deltage i flere af denne slags forsøg, kan du tilmelde dig, når du har deltaget i det aktuelle forsøg ovenfor.

Ønsker du mere info om undersøgelserne, eller har du faglig input til forsøgene i forskningsformidling, så kontakt projektchef Peter Hyldgård, phy@videnskab.dk

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.