Forhistoriske insekt-fossiler fanget med bukserne nede
Fossiler fanget midt i akten, en edderkop der aldrig nåede sin frokost, og insektkønsdele på nært syn. Se det fascinerende galleri.

Nogle gange sker det, at man bliver opdaget i noget, man helst ikke ville opdages i. Det sker også for insekter. Her kan du blandt andet se det ældste kendte eksempel på insektsex. Fossilparret har indtil videre været i gang i omkring 165 millioner år. Det skriver Livescience.com.

Fossilerne blev fundet ved landsbyen Daohugou i det nordøstlige Kina, og de viser, hvordan cikader har haft sex på præcis samme måde igennem de seneste 165 millioner år. Disse cikader er ikke bare det ældste tilfælde af insektsex nogensinde, men de tilhører også en ny art, der har fået det mundrette navn Anthoscytina perpetua.

Du kan også se en ældgammel edderkop, der er blevet fanget i harpiks lige inden et godt måltid, eller studere insekternes kønsdele på nærbilleder i dette, lidt specielle, men også fascinerende galleri.

Studiet blev publiceret for nyligt i tidsskriftet PLOS One.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs her om, hvordan forskerne tog billedet af atomerme.