Flydende helium og festballoner
Når der rigtig skal være fest, kan vi sagtens finde på at fylde hele loftet hjemme i stuen med heliumfyldte balloner. Men vidste du, at Jorden faktisk er ved at løbe tør for helium? Lær hvorfor i denne video.

Jorden er ved at løbe tør for helium, stod der i en engelsk avisartikel forleden. Og det er ironisk, eftersom helium findes i overflod ude i rummet, forklarer den gakkede professor, Martyn Poliakoff, fra University of Nottingham i denne video.

Men hvad bruger vi dog alle denne helium til? Du får ét gæt - ja nemlig, festballoner.

Vi skal værne om helium

I videoen her bliver du meget klogere på helium, og du lærer blandt andet, hvorfor det er så essentielt for fremtidige forskningseksperimenter, at vi værner om den helium, vi har tilbage på Jorden.

Læg i øvrigt mærke til professorens meget passende slips 3 minutter og 42 sekunder inde i videoen.

Den engelske forskergruppe har faktisk lagt hele det periodiske system på YouTube i pædagogiske indpakninger, som er lige til at gå til, hvis du har lyst til at lære mere om de stoffer, som vi alle er omgivet af til hverdag.

Her får du videoen om helium.

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.Det sker