Fire forskere hylder Darwin
NY BLOG: I år er det 200 år siden, at Darwin blev født og 150 år siden, at han udgav bogen 'Arternes oprindelse'. I videnskab.dks nye blog vil fire forskere fortælle om Darwins betydning for deres forskning.

I år er det 200 år siden, at Darwin blev født (Foto: Turin Museum of Human Anatomy )

2009 er både Charles Darwins 200-års fødselsdag og samtidigt 150-års jubilæet for hans udgivelse af bogen 'Om arternes oprindelse', der stadig udgør hele fundamentet for vores videnskabelige forståelse for alt liv på jorden.

Det vil videnskab.dk selvfølgelig fejre med manér, og derfor starter vi nu bloggen Darwins hjørne, hvor fire forskere inden for hvert sit felt fortæller om, hvilken betydning Darwin har for deres forskning i dag.

Vi tager med lektor i adfærdsbiologi Trine Bilde fra biologisk institut, Aarhus Universitet ud på den afrikanske savanne for at studere sociale edderkopper i deres kamp for at overleve i den brændende sol.

Vi studerer oldgamle menneskeknogler sammen med ekstern lektor og gæsteprofessor i antropologisk biologi Pia Bennike ved Københavns Universitet for at blive klogere på menneskets opståen og udvikling igennem tiderne.

Og vi synker ned i dybhavet sammen med palæobiolog Mette Elstrup Steeman fra Københavns Universitet, der er en haj til uddøde hvaler. I det hele taget er hun klog på tidligere tiders liv på Jorden og ved alt om dinosaurer og andre store hvirveldyr.

Endelig vil lektor Peter Kjærgaard fra Institut for Filosofi og Idéhistorie på Aarhus Universitet kaste lys over hvordan Darwin har ændret vores opfattelse af livet igennem de sidste 200 år og give et indblik i den voldsomme modstand, som Darwin møder fra religiøse grupper den dag i dag. Han får æren af at skyde 'Darwins Hjørne' i gang.

Vel mødt på bloggen!

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud