Fascinerende video: Hvorfor skal vi udforske Månen?
European Space Agency har lavet en flot animationsfilm, som giver svar på, hvad vi den dag i dag kan bruge udforskning af Månen til.

I en ny video illustrerer European Space Agency, hvorfor udforskning af Månen stadig er vigtig for videnskaben. Og der er masser at tage fat på.

Videoen tager dig med på en oversigtsrejse helt tilbage fra 1960’erne og 1970’ernes Ranger- og Apollomissioner og frem til fremtidens bemandede missioner, der blandt andet kan gøre os klogere på Månens vandressourcer.

Månen gemmer på store mængder energi

Fremtidige missioner vil også udforske landskabet omkring Månens sydpol, som både har ekstremt kolde og mørke dale og næsten konstant solbeskinnede bjerge, som måske kan forsyne os med store mængder af solenergi.

Hvad mange måske ikke ved er, at størstedelen af Månens overflade ikke er udforsket, ligesom at Månens fjerne side slet ikke er det.

European Space Agency giver i videoen også deres bud på, hvordan man gennem internationalt forskningssamarbejde og med brug af Månens ressourcer kan bruge den som afsæt for missioner endnu længere ud i universet.

God fornøjelse!

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud