Fantastiske fotos fra medicinens verden: Kattetunge og livmoderen fra en pony
En stor fotokonkurrence har netop hyldet lægevidenskabens forunderlige verden. I galleriet kan du se et udpluk af de spektakulære billeder, som uden tvivl vil tage pusten fra dig.

Vi mennesker forbinder normalt ikke dyrs indre organer med noget hverken kønt eller kunstnerisk syn.

Alligevel har billedet af en gravid ponys livmoder netop vundet førstepladsen for det flotteste billede i den anerkendte fotokonkurrence 'Welcome Images Awards', der hylder motiver med objekter fra lægevidenskabens verden.

»Billedet er fascinerende, trist, makabert og næsten brutalt. Men det er også fint, detaljeret og smukt. Det viser os et storslået væsen reduceret til denne triste og skrøbelige skabelse, som jeg finder meget ydmygende,« siger en af konkurrencens dommere James Cutmore, der til daglig er billedredaktør på BBC Focus Magazine, til Livescience.com.

Kattetunger, musehjerner og menneske-ribben

Konkurrencen er i år blevet afholdt for 14. gang i London, og den har ud over det smukke vinderbillede budt på motiver af alt fra kattetunger til musehjerner og 3D-printede menneske-ribben.

Et panel på 9 dygtige dommere har ud fra deres ekspertise udvalgt i alt 20 billeder, som nu udstilles på 11 forskellige videnskabscentre, museer og gallerier i Europa.

Hvis du klikker på galleriet øverst i artiklen, kan du dog spare rejsen og få direkte adgang til de bevægende motiver.