Fantastiske fotos fra medicinens verden: Kattetunge og livmoderen fra en pony
En stor fotokonkurrence har netop hyldet lægevidenskabens forunderlige verden. I galleriet kan du se et udpluk af de spektakulære billeder, som uden tvivl vil tage pusten fra dig.

Vi mennesker forbinder normalt ikke dyrs indre organer med noget hverken kønt eller kunstnerisk syn.

Alligevel har billedet af en gravid ponys livmoder netop vundet førstepladsen for det flotteste billede i den anerkendte fotokonkurrence 'Welcome Images Awards', der hylder motiver med objekter fra lægevidenskabens verden.

»Billedet er fascinerende, trist, makabert og næsten brutalt. Men det er også fint, detaljeret og smukt. Det viser os et storslået væsen reduceret til denne triste og skrøbelige skabelse, som jeg finder meget ydmygende,« siger en af konkurrencens dommere James Cutmore, der til daglig er billedredaktør på BBC Focus Magazine, til Livescience.com.

Kattetunger, musehjerner og menneske-ribben

Konkurrencen er i år blevet afholdt for 14. gang i London, og den har ud over det smukke vinderbillede budt på motiver af alt fra kattetunger til musehjerner og 3D-printede menneske-ribben.

Et panel på 9 dygtige dommere har ud fra deres ekspertise udvalgt i alt 20 billeder, som nu udstilles på 11 forskellige videnskabscentre, museer og gallerier i Europa.

Hvis du klikker på galleriet øverst i artiklen, kan du dog spare rejsen og få direkte adgang til de bevægende motiver.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk