Danske talenter kæmper ved Biologi OL - afsnit III
Konkurrencen er begyndt og der skal skæres i edderkopper og rotter. Heldigvis kommer en af de unge danskere på podiet.

Hvert år afholdes en olympiade for gymnasieelever fra hele verden. Men der dystes hverken i spydkast eller hækkeløb.

Deltagerne skal derimod konkurrere i discipliner som dissektion af edderkopper og kortlægning af evolutionære stamtræer. Håbet er at olympiaden vil gøre de unge mere interesserede i en fremtid inden for biologien.

I år stillede Danmark op med fire deltagere. Journalist Anders Boe fulgte de fire unge før, under og efter rejsen til Sydkorea. Dette er den tredje ud af fire videoer.

Del 3: Nu gælder det

Konkurrencen ved årets olympiade bestod af både teoretiske og praktiske prøver. Der skulle udføres virtuelle undersøgelser af en rotte og kemiske beregninger.

Fakta

Den Internationale Biologi Olympiade blev afholdt første gang i 1990. Dengang deltog 8 lande.

I år deltog 233 gymnasieelver fra 58 lande.

Næste vært for olympiaden er Shanghai. Danmark er vært i 2015.

Og selvom der stod meget prestige på spil var Ailsa Maria Main ikke nervøs. »Vi var blevet godt forberedt på niveauet af opgaverne - og det var lige så svært som forventet. Så var jeg langt mere spændt end nervøs.«

»Men jeg havde heller ikke så meget at tabe som deltagerne fra nogle af de andre lande, der skulle have en god placering for at få en universitetsplads,« fortæller hun.

Med prøverne overstået oprandt den store præmieoverrækkelse. Her viste det sig, at den danske deltager Casper Thorup havde gjort sig fortjent til en broncemedalje.

»Vi havde ikke regnet med at vinde noget som helst. Så da Casper blev kaldt op på scenen, var det helt fantastisk. Jeg var meget stolt af ham,« fortæller Ailsa Maria Main.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om det utroligt velbevarede dinosaur-foster, som du kan se herunder.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med 1 million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk