Blæksprutte sugede på delfins ædlere dele
Forbløffede delfinforskere har fotograferet, hvordan en blæksprutte sugede sig fast på en delfins kønsåbning. Se de overraskende billeder.

En lille flok græske delfinforskere blev ganske uventet vidner til et stævnemøde af de mere bizare.

Forskerne stod uskyldsrene og nød det idylliske syn af fire delfiner, der kom svømmende forbi deres båd, da den ene ’flipper’ pludselig satte i et gigantisk kraftspring.

Om det var af skræk eller vellyst er svært at sige. Men begge dele er en mulighed. For på delfinenes kønsåbning sad en ottearmet blæksprutte og sugede.

Fræk, fræk blæksprutte

Det kunne forskerne imidlertid ikke gennemskue lige med det samme. Først da de fik set nærmere på de fotografier, de nåede at tage, blev sandheden åbenbaret for dem.

»I det intense øjeblik var vi ikke sikre på, hvad det præcis var, der hang fra delfinens mave. Men da vi undersøgte fotografierne, opdagede vi til vores store overraskelse, at det var en fræk, fræk blæksprutte,« skriver projektleder og videnskabelig koordinater ved the Ionian Dolphin Project, Joan Gonzalvo, på sin blog.

Det opsigtsvækkende rendezvous skete 13. juni ud for den græske ø Kalamos i Det Ioniske hav.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om de utrolige billeder af Jupiter her.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk