Blæksprutte sugede på delfins ædlere dele
Forbløffede delfinforskere har fotograferet, hvordan en blæksprutte sugede sig fast på en delfins kønsåbning. Se de overraskende billeder.

En lille flok græske delfinforskere blev ganske uventet vidner til et stævnemøde af de mere bizare.

Forskerne stod uskyldsrene og nød det idylliske syn af fire delfiner, der kom svømmende forbi deres båd, da den ene ’flipper’ pludselig satte i et gigantisk kraftspring.

Om det var af skræk eller vellyst er svært at sige. Men begge dele er en mulighed. For på delfinenes kønsåbning sad en ottearmet blæksprutte og sugede.

Fræk, fræk blæksprutte

Det kunne forskerne imidlertid ikke gennemskue lige med det samme. Først da de fik set nærmere på de fotografier, de nåede at tage, blev sandheden åbenbaret for dem.

»I det intense øjeblik var vi ikke sikre på, hvad det præcis var, der hang fra delfinens mave. Men da vi undersøgte fotografierne, opdagede vi til vores store overraskelse, at det var en fræk, fræk blæksprutte,« skriver projektleder og videnskabelig koordinater ved the Ionian Dolphin Project, Joan Gonzalvo, på sin blog.

Det opsigtsvækkende rendezvous skete 13. juni ud for den græske ø Kalamos i Det Ioniske hav.

Lyt på Videnskab.dk!

Hver uge laver vi digital radio, der udkommer i form af en podcast, hvor vi går i dybden med aktuelle emner fra forskningens verden. Du kan lytte til den nyeste podcast i afspilleren herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Har du en iPhone eller iPad, kan du finde vores podcasts i iTunes og afspille dem i Apples podcast app. Bruger du Android, kan du med fordel bruge SoundClouds app.
Du kan se alle vores podcast-artikler her eller se hele playlisten på SoundCloud