Yngre forskere råber op: Vejledere og senior-forskere stjæler vores arbejde
Forskning yngre ældre vejleder #pleasedontstealmywork forskere tyveri

Flere unge forskere oplever ifølge DR, at deres ældre kolleger udnytter deres position til at snylte på de yngres arbejde. (Foto: Shutterstock)

Flere unge forskere oplever ifølge DR, at deres ældre kolleger udnytter deres position til at snylte på de yngres arbejde. (Foto: Shutterstock)

Kilde: 
01 april 2022

En ny kampagne sætter nu fokus på et problem på landets universiteter: Unge akademikere, der træder deres første forsigtige skridt inden for forskningens verden, oplever nemlig, at ældre kolleger tager æren for deres arbede.

Det skriver DR.

Under hashtagget #pleasedontstealmywork har kampagnen af samme navn indsamlet vidensbyrd fra 60 yngre forskere, der ifølge DR har oplevet, at en senior-medarbejder enten har skrevet sig på den unges projekt, uden at have bidraget, eller helt eller delvist har udgivet resultaterne i eget navn.

Og når det sker, kan det være svært at sige fra, skriver DR.

Konflikten handler nemlig også om, at det er senior-medarbejderne, der har magten til at ansætte, fyre og ikke mindst bedømme de yngre kolleger, påpeger Caroline Adolphsen, formand for Djøfs forsknings- og undervisningsudvalg, overfor DR.

Du kan læse hele DR’s artikel hér, ligesom Uniavisen også har dækket hashtag-kampagnen i flere artikler.

seh
 

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.