Webinar: Sådan blev Illustreret Videnskab til en YouTube-succes
Se eller gense netværks-webinaret, hvor Illustreret Videnskab fortæller om, hvordan de har opnået stor succes på YouTube.

(Video: Center for Faglig Formidling)

(Video: Center for Faglig Formidling)

Torsdag 17. december 2020 afholdt Videnskab.dk’s Center for Faglig Formidling et fagligt netværks-webinar for folk, der arbejder med YouTube.

Thomas Lykke, som både er ansigtet på og hjernen bag Illustreret Videnskabs YouTube-kanal, fortalte historien bag kanalen og delte sine erfaringer med YouTube.

Illustreret Videnskabs YouTube-kanalen tæller snart 100.000 abonnenter og mere end 14.000.000 visninger, så tallene i sig selv vidner om en succes.

Webinaret blev optaget, og du kan se det i sin fulde længde her.

Netværksmøder skal styrke det faglige fællesskab og videndeling

Netværksmødet er blot ét i rækken af flere faglige netværksarrangementer, arrangeret af Videnskab.dk’s Center for Faglig Formidling. 

Normalt foregår disse ved fysisk fremmøde, men grundet den verserende COVID-19-pandemi blev netværksmødet afholdt som et webinar.

Målet med møderne er at styrke det faglige fællesskab og videndeling på tværs af blandt andet forskere, praktikere og forskellige organisationer, der arbejder med faglig formidling, YouTube, unge med mere.

Vi opfordrer alle, der arbejder med eller gerne vil arbejde med YouTube, til at tilmelde sig Facebook-gruppen for YouTube-nørder.

Her kan du blive en del af det faglige fællesskab og sparre med andre, der også arbejder med YouTube.

Arrangementet blev afholdt som en del af projektet, YouKnowHow. Dette projekt er støttet af Nordea-fonden. Du kan læse mere om det her.

Annonce

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om, hvorfor denne 'sort hul'-illusion narrer din hjerne.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk