Vores pupiller udvides, når vi ser på attraktive mennesker - uanset om de er nøgne eller ej
03 maj 2017

Pupillerne udvides, når vi kigger på en person, som vi finder seksuelt tiltrækkende. Men øjnenes respons påvirkes ikke af, om den anskuede person er nøgen eller har tøj på, konkluderer et nyt studie fra University of Kent. Det skriver universitetet i en pressemeddelelse.

Studiet er udgivet i tidsskriftet Royal Society Open Science.

Forskerne bag studiet undersøgte, hvorvidt pupillerne blev udvidedet mere, når forsøgspersonerne kiggede på henholdsvis meget seksuelt eksplicitte og lidt seksuelt eksplicitte billeder af mennesker af det køn, de tiltrækkes af.

Ved brug af teknologi til at følge øjenbevægelser fandt forskerne ud af, at pupillernes respons på billeder af mænd og kvinder viste sig at være kønsspecifik, men ikke afhang af, hvor seksuelt eksplicit billedet var.

»Vi fandt ud af, at ændringer i pupillernes størrelse, når forsøgspersonerne så på billeder af mænd og kvinder, hang sammen med deres selvrapporterede seksuelle orientering,« siger Janice Attard-Johnson, som forsker ved University of Kent og er medforfatter på studiet, i pressemeddelelsen

Anden forskning indikerer, at billeder af nøgne mennesker forårsager stærkere fysiske reaktioner i eksempelvis kønsorganerne end billeder af påklædte.

Men det er altså ikke tilfældet med øjnenes respons. Det indikerer, at ændringer i pupillernes størrelse fremkaldes af lavere niveauer af seksuel ophidselse, end hvad tilfældet er for andre fysiske reaktioner.

lsd

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.