Villum Fonden igangsætter initiativ, der skal hjælpe med at tiltrække forskere til Danmark

Villim Fonden skriver i pressemeddelelse, at de har sat 16 millioner kr. om året af til et nyt initiativ, der skal tiltrække internationalt forskningstalent til danske universiteter.

Pengene skal finansiere en udvidet familie- og velkomstpakke til udenlandske topsforskere, der har i sinde at forske i Danmark.

Initiativet er udarbejdet i samarbejde med danske universiteter.

»Rekruttering af internationalt talent er højt prioriteret på de danske universiteter og en opgave som kræver, at vi sætter ind på alle fronter og samarbejder på tværs af aktører,« siger Vivian Tos Lindgaard, som er sektionsleder med ansvar for internationale rekrutteringer på Københavns Universitet, i pressemeddelelsen.

»En konkret udfordring, vi møder, er, når en forsker sammen med sin familie skal falde til i Danmark. Her kan introduktion af medfølgende ægtefælle til arbejdsmarkedet eller omkostninger ved børnenes skolegang være det, som rekrutteringen strander på. Alle værktøjer skal i brug, og her er fondens støtte et vigtigt bidrag, som kan noget andet end offentlig støtte,« fortsætter hun.

Familie- og velkomstpakker et blot et ud af flere nye tiltag med fokus på at tiltrække flere forskere til Danmark.

Et andet initiativ, som Villum Fonden arbejder med, er at gøre forskningsnationen Danmark mere synlig gennem fondens 250 bevillingshavere.

Udover at være udarbejdet i samarbejde med universiteter, er de nye initiativer også baseret på forskning foretaget af Villum Fonden, der har undersøgt, hvorfor forskere forlader Danmark.

jsj

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.Annonce:

Det sker