Om forfatteren

Charlotte Price Persson

Journalist

Jeg har arbejdet for Videnskab.dk i stort set alle stillinger på redaktionen, siden jeg blev lukket ind i folden som praktikant i 2011. Studentermedhjælper, freelancer, redaktionssekretær, SoMe-redaktør og nyhedsredaktør for at nævne nogle stykker.
Siden 1. januar 2016 har jeg sat mig i stolen som skrivende journalist og dækker nu primært arkæologi og naturvidenskab, men også de mere forskningstunge emner såsom måling af forskningen samt forskernes arbejdsbetingelser. Læs eksempler på mit arbejde herunder.
Jeg er ansvarlig for Videnskab.dk's livechats og agerer desuden praktikantvejleder for vores to dygtige praktikanter.
Jeg blev færdiguddannet professionsbachelor fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 1. februar 2013 og har tidligere været i praktik hos Søndagsavisen, hvor jeg blandt andet dækkede familie og uddannelse som stofområder. 
Skriv meget gerne til mig på cpp@videnskab.dk, hvis du sidder med en god forskningshistorie!

Vikingegravplads i Ribe afslører arkæologisk mysterium

I mere end 100 år respekteres gravpladsen i vikingetidens Ribe – men i slutningen af 800-tallet ændrer det sig markant, da man begynder at bygge, næsten demonstrativt, oven i gravene. »Jeg tror, der er sket noget dramatisk,« siger udgravningslederen.

Ribe gravplads udgravning vikingetid

»Vi står her med en udgravning, der lige er slut, og har hovedet fyldt med spørgsmål. Hvorfor holder de pludselig op med at respektere gravpladsen efter at have gjort det i over 100 år? Man kan ikke lade være med at spekulere på, hvad der er sket,« siger udgravningsleder Søren Sindbæk. (Foto: Sydvestjyske Museer)

Annonce:

\ Video

Video, video, video!

Foretrækker du at se historierne udfolde sig i levende billeder? Så tjek vores seneste videoer, eller følg Videnskab.dk på YouTube.

Find flere videoer

\ Podcast

På med hørebøfferne!

Luk øjnene, og lad forskernes viden strømme ind ad øregangen. Her finder du Videnskab.dk's seneste podcasts.

Lyt til flere podcasts