Videojournalist og produktionskoordinator til Videnskab.dk (barselsvikariat)
Videnskab.dk søger en kreativ, struktureret og videnskabsinteresseret videojournalist og produktionskoordinator til barselsvikariat.

Video- og podcastredaktionen på Videnskab.dk mangler en dygtig og detaljeorienteret videojournalist og produktionskoordinator til et barselsvikariat i 11 måneder.

Dine primære arbejdsopgaver vil være at koordinere vores interne ressourcer, videoproduktioner samt selv at producere video til vores forskellige kanaler. I produktionen spænder opgaverne fra interview af forskere til at skrive manuskript, lave optagelser, redigering og distribution.

Videnskab.dk udkommer både med video på sitet og på vores sociale profiler, herunder Facebook, Instagram og YouTube. Vi har de seneste år udviklet vores profil på YouTube, hvor vi særligt bringer explainers målrettet en ung målgruppe. Vores fokus er at gøre videnskaben interessant, levende og forståelig for vores publikum: den brede befolkning med særlig fokus på unge.

Du vil som videojournalist og produktionskoordinator være forankret i vores video- og podcastredaktion, hvor dit ansvar vil være at have overblik over særligt vores aktiviteter på video samt koordinere vores interne ressourcer, herunder studentermedhjælpere, på tværs af de forskellige redaktioner.

Vores krav til dig

  • Du har en relevant uddannelsesbaggrund, for eksempel i journalistik, tilrettelæggelse eller medievidenskab
  • Du har erfaring med videoproduktion og navigerer hjemmevant i Premiere Pro
  • Det er en fordel, hvis du kan animere i After Effects og kan bruge Illustrator og Photoshop
  • Du er ansvarsbevidst, detaljeorienteret uden at miste overblikket, og du sætter en ære i, at indholdet er korrekt og formidlingen i top
  • Du er god til at samarbejde – også på tværs af redaktioner, er pligtopfyldende og arbejder både struktureret og effektivt
  • Du interesserer dig for videnskab og ønsker at formidle kompliceret stof i øjenhøjde med dit publikum

Vi tilbyder et varieret og spændende arbejde med mulighed for faglig udvikling samt fleksible arbejdsvilkår og en uformel omgangstone i vores lokaler i Valby. 

Videnskab.dk holder til i et gammelt fabrikskompleks med mange andre kreative virksomheder - tæt på Ny Ellebjerg Station og i cykelafstand til Hovedbanegården.

Som redaktion samarbejder vi tæt om at levere det bedst mulige produkt, og vi husker også at spise kage og drikke fredagsøl undervejs.

Der er tale om en fuldtidsstilling på 37 timer om ugen i et barselsvikariat på 11 måneder. Tiltrædelse 1. februar 2023. Ansættelse efter statens overenskomst med DJ.

Ansøgningsfrist: 8. december 2022. Vi holder samtaler i Valby i december.

Ansøgninger stiles til teamleder Malene Plank Sommer på msc@videnskab.dk. I emnefeltet anføres ‘Videojournalist og produktionskoordinator’.

Om Videnskab.dk

Videnskab.dk er Danmarks førende videnskabsmedie. Vi udgiver hver dag populært formidlet indhold af høj kvalitet til den brede befolkning, med særlig fokus på unge. Forståelighed og troværdighed er kerneværdier for os.

Videnskab.dk er et publicistisk medie, uafhængigt af politiske og andre interesser. Vi har et tillidsfuldt forhold til forskerne som kilder samt forståelse og respekt for videnskabens præmisser. Formidlingen foregår på en ansvarlig måde, der bygger på mange års erfaring med videnskabsjournalistik og forskningsformidling.

Videnskab.dk er institutionelt forankret ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Vi anvender kun data til rekrutteringsformål, personlige oplysninger bliver behandlet fortroligt, og vi overholder gældende dansk og EU-lovgivning på området om beskyttelse af personlige data. Dine data opbevares i vores rekrutteringssystem i op til 6 måneder efter godkendelse af dette samtykke. Herefter slettes de automatisk.
 

Podcasten Brainstorm

Lyt til Videnskab.dk's podcast om hjernen, Brainstorm, herunder. Du kan også finde flere podcasts fra Videnskab.dk i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk