Videnstest: Kan du blive journalist?
I denne weekend har et rekordstort antal ansøgere været til optagelsesprøve ved journalistuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Du kan nu selv teste, om du har den viden, der skal til for at blive journalist.

Lørdag var 1400 ansøger til optagelseprøve ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. (Foto: Colourbox)

Lørdag var 1400 ansøger til optagelseprøve ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. (Foto: Colourbox)

Mens de fleste danskere nød weekendens gode sommervejr, var et rekordstort ansøgerfelt på hele 1400 inviteret til journalisthøjskolens optagelsesprøve.

Ansøgerne fik testet deres iagttagelsesevne, evnen til at referere og prioritere, evnen til at analysere og klargøre problemer, evnen til kreativ tænkning og sproglig formulering, og endelig deres færdigheder i at skrive korrekt dansk.

Og så var der jo lige den famøse videnstesten, hvor ansøgerne på 35 minutter skulle besvare 50 spørgsmål, som dokumenterer ansøgernes almene viden om danske og internationale samfundsforhold.

Du kan på dette link teste, om du har, hvad der skal til for at bestå årets videnstest:

Udover de 1400 ansøgere til journalistuddannelsen skulle også 42 ansøgere til fotojournalistuddannelsen bestå videnstesten som en del af deres optagelsesprøve.

Journalistuddannelsen optager årligt 252 studerende, mens fotojournalistuddannelsen hvert år optager 16 studerende.

Også kommatest

På Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles hjemmeside kan man desuden også prøve kræfter med årets kommatest, via dette link.

 

 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om det utroligt velbevarede dinosaur-foster, som du kan se herunder.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med 1 million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk