Videnstest: Kan du blive journalist?
I denne weekend har et rekordstort antal ansøgere været til optagelsesprøve ved journalistuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. Du kan nu selv teste, om du har den viden, der skal til for at blive journalist.

Lørdag var 1400 ansøger til optagelseprøve ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. (Foto: Colourbox)

Lørdag var 1400 ansøger til optagelseprøve ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus. (Foto: Colourbox)

Mens de fleste danskere nød weekendens gode sommervejr, var et rekordstort ansøgerfelt på hele 1400 inviteret til journalisthøjskolens optagelsesprøve.

Ansøgerne fik testet deres iagttagelsesevne, evnen til at referere og prioritere, evnen til at analysere og klargøre problemer, evnen til kreativ tænkning og sproglig formulering, og endelig deres færdigheder i at skrive korrekt dansk.

Og så var der jo lige den famøse videnstesten, hvor ansøgerne på 35 minutter skulle besvare 50 spørgsmål, som dokumenterer ansøgernes almene viden om danske og internationale samfundsforhold.

Du kan på dette link teste, om du har, hvad der skal til for at bestå årets videnstest:

Udover de 1400 ansøgere til journalistuddannelsen skulle også 42 ansøgere til fotojournalistuddannelsen bestå videnstesten som en del af deres optagelsesprøve.

Journalistuddannelsen optager årligt 252 studerende, mens fotojournalistuddannelsen hvert år optager 16 studerende.

Også kommatest

På Danmarks Medie- og Journalisthøjskoles hjemmeside kan man desuden også prøve kræfter med årets kommatest, via dette link.

 

 

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.