Videnskab.dk på Folkemødet: Hvordan formidler man viden til unge?
Når Folkemødet løber af stablen på Bornholm fra 15. til 18. juni 2017, bliver det med Videnskab.dk som deltager. Kom og mød os på festivalen, og vær med til at diskutere, hvordan medierne skal formidle viden til unge.

De traditionelle medier står over for en udfordring. Mange unge undlader at følge med på de etablerede platforme, og derfor er et af de store spørgsmål i medieverdenen, hvordan vi når ud til det unge publikum med valid og troværdig viden.

Netop dét er også temaet for Videnskab.dk’s to arrangementer på Folkemødet på Bornholm, som bliver afholdt i Allinge 15.-18. juni 2017.

Du kan blandt andet møde ansigterne bag Videnskab.dk’s YouTube-kanaler Newgame og Skønhedslaboratoriet og deltage i debatten om, hvordan medier skal formidle viden til unge i en verden, hvor selv politikere og magthavere kan være fakta-resistente.

Kan man spille sig til ny viden?

Fredag 16. juni kl. 17.00-18.00 kan du lade dig udfordre af Videnskab.dk’s YouTube-kanal om videnskab og gaming, Newgame, som, under forsvarlige rammer, tester, hvor svært det er at køre bil med alkohol i blodet.

Newgame har på sin kanal kastet sig over at undersøge, hvordan alkohol påvirker vores sanser, og den oplevelse kan du selv få til arrangementet, når Søren Storm og Mikkel Andersen udfordrer dig til at spille bilspil udstyret med et par promillebriller, der kan simulere beruselse.

Arrangementet foregår i huset, VILLA GODE LIV, og du kan tilmelde dig på Facebook her og læse mere i Folkemødets kalender her.

Viden gør dig skønnere

Lørdag 17. juni kl. 13.30-14.30 kan du deltage i debatten, når Videnskab.dk spørger, hvordan public service- og publicistiske medier kan sikre, at unge bliver præsenteret for troværdig viden i et samfund, hvor det kan være svært at skelne mellem ‘rigtige’ og ‘alternative’ fakta.

Videnskab.dk præsenterer selv sit bud og seneste ungesatsning, Skønhedslaboratoriet, som er en del af et større YouTube-projekt, YouKnow. Projektet har til formål at tilbyde de unge saglig viden i et hav subjektive holdninger og sponsoreret indhold på YouTube.

Kom og deltag i debatten, hvor du kan stille spørgsmål til blandt andre medie- og kulturforsker, Stine Liv Johansen, nordisk PR- og kommunikationschef, Vice Denmark, Esben Elborne og Kanalredaktør, DR3, Steffen Raastrup.

Du kan også møde Cecilia Demant, som fortæller om sine erfaringer som populær YouTuber og ambitioner som nyudklækket frontfigur på Skønhedslaboratoriet.

Arrangementet foregår i huset, VILLA GODE LIV, og du kan tilmelde dig på Facebook her og læse mere i Folkemødets kalender her.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.