Videnskab.dk live på Roskilde Festival
Experimentarium gør på Roskilde Festival i år klar til Science-talk. En time i selskab med forskere, der holder oplæg og snakker med festivalgæster om stoffer, hygiejne, tømmermænd og søvn. Vi sender live og viderestiller Jeres spørgsmål.

Når unge som gamle mødes på festivaler landet over i sommerens lune favn, ryger stoffer og alkohol ind - og i samme bevægelse ryger hygiejne og søvn ud samme vej. Experimentarium vil undersøge konsekvenserne af dette, og vi følger med live. (Foto: Jens Dige/ROCKPHOTO)

Når unge som gamle mødes på festivaler landet over i sommerens lune favn, ryger stoffer og alkohol ind - og i samme bevægelse ryger hygiejne og søvn ud samme vej. Experimentarium vil undersøge konsekvenserne af dette, og vi følger med live. (Foto: Jens Dige/ROCKPHOTO)

På MAKER-området ved Bycenter Øst vil festivallivet og videnskaben i år gå hånd i hånd. I opvarmningsdagene på Roskilde Festival 2015 vil forskere i samarbejde med Experimentarium fortælle om, hvad der sker, når du på en festival for eksempel tager syre, bader i en sø fyldt med urin, vågner op med tømmermænd eller har det maks i syv dage uden søvn.

Alle er velkomne til at dukke op, lytte til forskernes oplæg og derefter at stille spørgsmål. Vi sender også live fra arrangementet og giver derfor mulighed for jer læsere at kunne stille spørgsmål live i vores chatfuktion på de kommende artikler om de forskellige emner de forskellige dage, som lyder:

  • Søndag kl. 13-14: Ph.d. Sebastian Leth-Petersen vil fortælle om designerdrugs, legal highs og psykedelisk medicin
  • Mandag kl. 13-14: Professor Thomas Bjarnsholt vil fortælle om infektioner, sygdomme, mikrobakterielt liv og alle de andre ukendte festivalgæster.
  • Tirsdag kl. 12-13: Lægerne Marie Deen Christensen og Sabrina Khan vil fortælle om hovedpine, tømmermænd og den perfekte kur dagen derpå.
  • Onsdag kl. 13-14: Senior forsker Birgitte Kornum vil fortælle om søvn, og hvor lidt man egentlig kan nøjes med.

Alle forskere vil være til rådighed for spørgsmål fra både publikum og Videnskab.dk's læsere efter endt oplæg.

Kig forbi, skål med vores to glade udsendte og stil nogle spørgsmål til forskerne - eller klik ind på vores kommende artikler om de spændende emner og se oplæggene live.

 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om blandt andet det mikroskopfoto, som du kan se herunder.


Annonce: