Universitetspraktikant til Center for Faglig Formidling hos Videnskab.dk
Vi vil gøre det lettere og mere frugtbart at formidle forskning og søger en universitetspraktikant til vores Center for Faglig Formidling.

Har du et bud på, hvordan man omsætter svært tilgængeligt stof til letforståeligt indhold i forskellige formater?

Har du lyst til at få indblik i og kendskab til forskellige formidlingsmetoder, og har du lyst til at være med at lave Danmarks største videnskabsfestival?

Så er du måske Center for Faglig Formidlings nye universitetspraktikant. 

Om praktikstillingen

Søg jobbet


 • Virksomhed: Center for Faglig Formidling/Videnskab.dk
 • Stillingsbetegnelse: Universitetspraktikant
 • Kontaktpersoner: Vibeke Hjortlund Trine Wiinholt Bentsen
 • Tlf: +45 4050 7765 / +45 2892 1286
 • Indrykningsdato: 13. november 2018
 • Ansøgningsfrist: 9. december 2018
 • By: Valby
 • Søg stillingen her

Som praktikant i Center for Faglig Formidling skal du være med til at administrere ordningen Bestil en Forsker.

Det er et succesfuldt initiativ under Forskningens Døgn, hvor skoler, foreninger, biblioteker, virksomheder osv. kan få en forsker til at komme ud og holde et populært formidlet foredrag om sin forskning.

Forskningens Døgn er en årlig tilbagevendende videnskabsfestival, der arrangeres af Uddannelses- og Forskningsministeriet og næste gang finder sted 24.-30. april 2019.

 • Du skal hjælpe med at rekruttere forskere til Bestil en Forsker, hvilket bl.a. indebærer kontakt til forskere og kommunikationsmedarbejdere på universiteterne og indsamling af mailadresser.
 • Du skal bistå i den løbende kontakt til deltagende forskere, herunder vejlede dem om, hvordan de opretter og formidler beskrivelser af deres foredrag på www.forsk.dk.
 • Du skal hjælpe med at markedsføre ordningen over for rekvirenter, der ønsker at bestille et foredrag, herunder udarbejde et kartotek over potentielle rekvirenter.
 • Du skal koordinere foredragsbestillinger, hvor du løbende har kontakt til forskere og rekvirenter.

Du har også mulighed for at få afløb for gode ideer og udfolde dig kreativt i arbejdet med at skabe opmærksomhed om Bestil en Forsker-ordningen, hvor Center for Faglig formidling arbejder sammen med redaktionen på Videnskab.dk. Eksempelvis ved at skrive/redigere tekster, udfolde dig på SoMe eller bruge webværktøjer og visuelle virkemidler.

Om dig

Du læser på en videregående uddannelse og interesserer dig for kommunikation og formidling.

 • Du er løsningsorienteret og god til at koordinere.
 • Du er dygtig til at kommunikere både skriftligt og mundtligt.
 • Du er sprogligt stærk, og du kan både stave og sætte kommaer på dansk og engelsk.
 • Du har erfaring med webredigering og CMS.
 • Du trives med at være i kontakt med forskere.
 • Du arbejder selvstændigt og fokuseret, også når der er travlt.

Det er en betingelse, at praktikopholdet er meritgivende på din videregående uddannelse. Der er frihed til vejledning og skrivning af praktikrapport.

Om Center for Faglig Formidling

Center for Faglig Formidling er organiseret under Videnskab.dk. Vi arbejder med at kvalificere den faglige formidling i Danmark. 

Vi vil gøre det lettere og mere frugtbart at formidle sin viden. Derfor undersøger og udvikler Center for Faglig Formidling konkrete metoder, som forskningsformidlere kan benytte sig af. Metoderne skal være praksisnære, effektive og funderet i viden.

Vores center tester og evaluerer konkrete formidlingsindsatser. Vi har projekter med fokus på udvikling af formidlingsformater, og vi samarbejder med universiteter og forskningsfonde om at finde nye bud på, hvordan vi kan skabe mere evidensbaseret viden om formidling.

Vi tilbyder en inspirerende arbejdsplads med et venligt arbejdsmiljø. Du kommer til at indgå i et team med otte projektmedarbejdere i Center for Faglig Formidling, hvortil kommer omtrent lige så mange medarbejdere på Videnskab.dk’s redaktion samt en halv snes studentermedhjælpere.

Vi holder til i Valby i et gammelt fabrikskompleks med mange andre kreative virksomheder - tæt på Ny Ellebjerg Station og i cykelafstand til Rådhuspladsen.

Vil du vide mere om praktikpladsen, er du velkommen til at kontakte udviklingskonsulent Trine Wiinholt Bentsen på twb@videnskab.dk

Send din ansøgning med CV og eventuelle referencer til chefredaktør Vibeke Hjortlund på vh@videnskab.dk.

Ansøgningsfrist er den 9. december 2018. Praktikstart er 1. februar 2019.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.