Unge bliver snydt på internettet
24 oktober 2016

Selvom du er vokset op i en tid, hvor alt foregår digitalt, er det ikke en garanti for, at du kan se igennem svindel, når færdes på internettet.

Faktisk har mere end hver tiende danske unge mellem 13 og 25 år været udsat for svindel eller andre former for kriminalitet på internettet. Det viser en pilotrapport om 'Ungeprofilundersøgelsen 2015', skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse.

Af de 16-18-årige svarede knap 13 procent, at de en eller flere gange er blevet snydt, når de ville handle på nettet, eller at de har oplevet, at der er blevet svindlet med deres betalingskort.

»Resultaterne viser, at de unge er udsat for kriminalitet på en ny måde, for risikoen for at blive offer, lurer i hverdagens aktiviteter på nettet. På samme måde som at man tidligere skulle lære, hvordan man passede på pengene, når man var i byen på blå mandag, så skal vi nu til at hjælpe de unge til at blive mindre udsatte på nettet,« siger lektor i sociologi, Jakob Demant, i pressemeddelelsen. Han forsker på Københavns Universitet og har været med til at analysere Ungeprofilundersøgelsen 2015.

Undersøgelsen viser dog også, at under en halv procent af de unge vedkender sig selv at have snydt ved internethandel. Det på trods af at undersøgelsen er anonym. Det tolker forskerne som, at internetkriminaliteten udføres af voksne eller folk i andre lande.

Ungeprofilundersøgelsen 2015 er baseret på besvarelser fra 50.000 unge over hele Danmark.

LÆS OGSÅ: Stort cyber-angreb truer din computers sikkerhed

LÆS OGSÅ: Den digitale økonomi er fundamentalt anderledes end den industrielle

sbl

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.