10 års arbejde med videnskabsjournalistik kulminerede for nylig i udgivelsen af et lille, rødt hæfte fra Videnskab.dk til os alle.
En slags grønspættebog til når man farer vild i strømmen af forskningsnyheder, såsom historier om ny kræftforskning, der lover at være endnu bedre end den forrige.
Det lille røde manifest udstyrer dig med fem enkle spørgsmål, der er vigtige at have i ærmet, når du skal gennemskue nyheder om forskning og videnskab.
\ Læs mere
Vi skal tænke os om
Én af manifestets pointer er, at du skal være opmærksom på, hvem der er afsender på nyheden.
Her lyder et godt råd fra Lise Brix, journalist hos Videnskab.dk, at »hvis man møder et obskurt medie, man ikke har hørt om før, eller en blogger, som man ikke ved, om man kan stole på, skal man være kritisk og finde ud af, hvad det er for et medie.«
Har de for eksempel en særlig dagsorden, er en af de overvejelser, man konkret skal gøre sig. Det hænger sammen med, at vi helt overordnet skal tænke os om.
»Vi som journalister skal tænke os om, men det skal læserne og lytterne også, og det gør vi ved at have en sund portion skepsis over for den forskning, vi møder,« siger Peter Hyldgård, der er udviklingschef hos Videnskab.dk i ugens podcast.
Videnskab.dk udgiver en podcast om ugen.
Her er tre af de seneste podcasts fra Videnskab.dk:
Her deler han sammen med Lise Brix ud af tips og tricks til at bruge Videnskab.dk’s manifest i hverdagen.