Tusindvis af flyvende gæs og en vulkan fra oven: Konkurrence hylder de vildeste drone-billeder
Se de vilde og smukke billeder fra årets Drone Photo Awards.
dronebilleder konkurrence natur foto dronefotos vulkan vulkanudbrud naturbilleder

Førstepladsen i Drone Photo Awards' ‘Nature’-kategori gik til billedet ‘Extragalactic’ af fotografen Martin Sanchez. Billedet, der er taget på Island, fanger øjeblikket, hvor en vulkan går i udbrud. (Foto: Martin Sanchez/Drone Photo Awards)

Førstepladsen i Drone Photo Awards' ‘Nature’-kategori gik til billedet ‘Extragalactic’ af fotografen Martin Sanchez. Billedet, der er taget på Island, fanger øjeblikket, hvor en vulkan går i udbrud. (Foto: Martin Sanchez/Drone Photo Awards)

Med droner kan fotografer tage billeder fra steder, der er for højt oppe, for langt ude eller for farlige til, at billedet kan fanges fra landjorden. 

Fotokonkurrencen Drone Photo Awards hylder hvert år de bedste af slagsen, og dette års vindere er netop blevet kåret

Førstepræmien i årets hovedkonkurrence går til den norske fotograf Terje Kolaas.

Billedet, der har titlen ‘Pink-Footed Geese Meeting the Winter’, er taget i det centrale Norge og portrætterer flyvende gæs, der har kurs mod Svalbard, mens sneen ligger tungt over landskabet under dem. 

dronebilleder naturfotografi naturbilleder konkurrence gæs fugle drone photo awards

(Foto: Terje Kolaas/Drone Photo Awards)

Drone Photo Awards er en del af Siena International Photo Awards, der afholdes i Siena i Italien, hvor billederne også fremvises fra den 23. oktober og frem til den 5. december.

Foruden hovedkonkurrencen hylder Drone Photo Awards også billeder i en række underkategorier, heriblandt kategorierne ‘Wildlife’ og ‘Nature’. 

Nedenfor finder du en samling af de billeder, dommerne udpegede til at være blandt de bedste ved konkurrencen.

Tilbage til vandet

Førstepladsen i ‘Wildlife’-kategorien gik til billedet ‘Back to Adventure’ af fotografen Qasim Al Farsi. Billedet er taget ud for kysten ved Oman, hvor en skildpadde er i færd med at trække sig ud mod vandet, efter den har lagt æg i en rede oppe på land. 

Skildpadde drone photo awards oman nature dronefoto naturfoto konkurrence fotokonkurrence

(Foto: Qasim Al Farsi/Drone Photo Awards)

Fast Food

Sultne hyæner æder af en bøffel, der dagen forinden er blevet dræbt af to løver - rundt om dem venter gribbene. Billedet er taget i Zambia og løb med andenpladsen i ‘Wildlife’-kategorien.  

hyæner æder bøffel zambia naturfotos dronefotos drone photo awards fotokonkurrence

(Foto: Igor Altuna/Drone Photo Awards)

Fe-cirkler

En flok zebraer løber rundt i et åbent landskab i naturreservatet Namib Rand i Namibia. Cirklerne, der omringer zebraerne, er et sjældent beskrevet fænomen kaldet ‘fe-cirkler’, hvor græsset gror højere rundt i kanten af cirklen, mens indersiden af ringen er bar. 

fe cirkler fe-cirkler zebraer naturfænomen naturfotos drone photo awards fotokonkurrende dronefoto

(Foto: George Steinmetz/Drone Photo Awards)

Måge-trængsel

Tusindvis af sultne måger flokkes ved området Yamuna Ghat i Delhi i Indien. Fotografen bag, Dhenesh Annamalai, tog ud med drone for at fange mågerne fra oven. 

sultne måger dehli indien drone photo awards dronefotos naturfoto dyr fugle fotokonkurrence

(Foto: Dhenesh Annamalai/Drone Photo Awards) 

Fåreflok

Billedet her er taget i det nordlige Israel, hvor en stor samling får holder pause. Fotografen bag billedet har fulgt fåreflokken over en sommer og en vinter, mens de vandrede rundt i jagten på frisk græs. 

fåreflok israel naturfoto drone photo awards dronefoto får natur fotokonkurrence

(Foto: Robert Assiag/Drone Photo Awards)



Vred vulkan

Førstepladsen i ‘Nature’-kategorien gik til billedet ‘Extragalactic’ af fotografen Martin Sanchez. Billedet, der er taget på Island, fanger øjeblikket, hvor en vulkan går i udbrud. 

vulkan i udbrud island drone photo awards dronefoto naturfoto fotokonkurrence

(Foto: Martin Sanchez/Drone Photo Awards)

Puddel i en rapsmark 

I midten af denne rapsgule mark har fotografen Jan Ulicki fanget en lille skov formet som en puddel.

Puddel i rapsmark skov naturfoto dronefoto drone photo awards fotokonkurrence

(Foto: Jan Ulicki/Drone Photo Awards)

Lyn og torden

Drone-skuddet hér fanger øjeblikket, hvor to enorme lyn slår ned ud for kysten ved byen Stari Grad på den kroatiske ø Hvar. 

lyn torden kroatien naturbillede naturfoto drone photo awards dronefoto vejrfænomen tordenvejr lynnedslag

(Foto: Miroslav Zadravec/Drone Photo Awards)

Vil du se mere? 

Hvis du vil se flere billeder fra konkurrencen, kan du klikke her

 

Podcasten Brainstorm

Lyt til Videnskab.dk's podcast om hjernen, Brainstorm, herunder. Du kan også finde flere podcasts fra Videnskab.dk i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk