Trump bliver opfattet som usædvanlig sadistisk og narcissistisk af både konservative og liberale
Trump holder tale

Amerikanske vælgere er ikke er uenige om Trumps personlighed, som forskerne ellers troede. (Foto: Shutterstock)

Amerikanske vælgere er ikke er uenige om Trumps personlighed, som forskerne ellers troede. (Foto: Shutterstock)

Kilde: 
30 april 2020

Den amerikanske præsident Donald Trump har personlighedstræk, som psykologer kobler med sadistisk personlighedsforstyrrelse og narcissistisk personlighedsforstyrrelse, mener både demokratiske og konservative amerikanske vælgere - endda dem, der selv har stemt på ham.

Det viser et nyt studie fra tidsskriftet Clinical Psychological Science, skriver Psypost.

Forskerne bag studiet ville undersøge, hvor dybt den vælgerpolarisering, der er blevet forbundet med det amerikanske præsidentvalg i 2016, egentlig stikker.

Har Trump-støtter og Clinton-støtter vidt forskellige opfattelser af Trumps personlighed, eller er de simpelthen bare uenige i deres værdidom af hans personlighed?

»Vi fandt, at dem, der stemte på Trump, og dem, der stemte på Clinton, i gennemsnit ikke havde vidt forskellige opfattelser af Trumps personlighed. Begge grupper så ham som særlig sadistisk og narcissistisk, selvom de to grupper var uenige om, hvor fremtrædende disse træk var,« siger studiets forfatter Jacob A. Fiala, psykometriker ved Colorado Springs Aging Center på University of Colorado, til Psypost.

Studiet viser, at amerikanske vælgere ikke er så polariserede i forhold til, om Trump faktisk viser narcissistiske træk, men at de snarere er uenige om, hvorvidt narcissisme er en god eller dårlig ting hos en statsleder.

I det nye studie er 219 vælgere (Omkring 59 procent Clinton-vælgere og 41 procent Trump-vælgere) blevet tilfældig udvalgt til at se enten en positiv eller negativ video om Trump. Derefter er de blevet sat til at udfylde en personlighedstest om den amerikanske præsident.

Her skulle de svare på spørgsmål såsom 'Hvor sandsynligt er det, at Trump føler, han fortjener særbehandling af andre?'. Det viste sig, at de positive og negative videoer ikke havde nogen indflydelse på deltagernes opfattelse af Trump.

Forskerne bag det nye studie understreger, at deltagerne i studiet – ligesom os andre – vurderer Trumps personlighed baseret på hans optræden i medierne, så det er uklart om deres vurdering reflekterer hans virkelige personlighed.

ast

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.