Tredobling af unge med diagnosen depression
Kilde: 
09 maj 2017

Antallet af 15-19-årige unge, der blev udskrevet fra en psykiatrisk klinik med diagnosen depression, blev tredoblet i årene 2000-2013.

Det viser et nyt forskningsprojekt fra Rigshospitalet, skriver dr.dk.

»Det er bekymrende, og det er et problem, at så mange unge mennesker oplever symptomer, som er forenelige med depression,« siger professor i psykiatri Lars Vedel Kessing, der har arbejdet med forskningsprojektet, til dr.dk.

Det er særligt de unge piger, der bliver indlagt med diagnosen depression, viser det nye forskningsprojekt. Blandt de 15-19-årige er 2,4 gange flere piger end drenge på antidepressiv medicin.

»Det er de hormonændringer, der sker, som gør pigerne mere sårbare,« siger Lars Vedel Kessing til dr.dk.

Han begrunder forklaringen med, at den samme kønsforskel ikke findes blandt de 10-14-årige, hvor der er lige så mange piger som drenge, der bliver diagnosticeret med en depression.

Forskerne ved ikke, hvorfor andelen af unge med en depressionsdiagnose tilsyneladende er tredoblet, men Lars Vedel Kessing peger på to årsager:

  1. Det kan være blevet mindre tabubelagt for de unge at søge om hjælp
  2. Og det kan også være, at de unge føler sig mere udsatte og er blevet mere stressede.

Det nye forskningsprojekt er publiceret i tidsskriftet Nordic Journal of Psychiatry.

on

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.