Tinder-forskere: Derfor tager mænd selfies nedefra og kvinder oppefra
Kilde: 
11 juli 2017

Er det en fordel, hvis der er en baby på et billede? Er gruppefotos no-go? Skal der være mange billeder, for at vise, hvor fotogen man er, eller virker man så for selvglad?

At oprette en profil på den populære dating-app Tinder er ikke bare sådan lige til. Antallet af steder, hvor man kan lave en fejl, der har betydning for ens chancer på appen, er mange, og antallet af artikler på nettet, der prøver at guide til den perfekte Tinderprofil er ligeså. 

Men i stedet for at tale om, hvad man bør gøre i forhold til billeder på appen, har en række forskere fra University of Saskatchewan i Canada nu valgt at kigge på, hvad brugerne af Tinder faktisk gør, som det ser ud i dag. Det skriver Indy100.com.  

Deres undersøgelse viser, at mænd og kvinder ikke vælger den samme slags billeder, når de vil forsøge at få et højreswipe fra det modsatte køn. 

Mens kvinder på 25 procent af alle undersøgte billeder havde valgt et, der var fotograferet oppefra, havde hele 40 procent af alle mandlige brugere valgt et, der var fotograferet nedefra. Til sammenligning havde 16 procent af alle mænd et foto oppefra og 16 procent af alle kvinder et foto nedefra.

»[Tinderbrugere] vil måske intuitivt vælge et billede, hvor kameraets vinkel er sat sådan, som de ønsker at blive fremstillet over for det modsatte køn: Mænd nedefra for at synes større og mere dominante og kvinder oppefra for at se mindre og mere ydmyge ud,« lyder det i den videnskabelige artikel fra forskerne. 

I samme undersøgelse viste det sig, at 90 procent af alle kvinderne havde et selfie som det første billede, mens det samme gjaldt for 54 procent af mændene. 

Undersøgelsen er gennemført ved at lave to falske Tinderprofiler – en for en heteroseksuel mand og en for en heteroseksuel kvinde. Derefter kiggede forskerne på 900 profiler og kategoriserede billeder fra 557 Tinderprofiler. 

Studiet er publiceret i Frontiers in Phsychology.

sj

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.