Tilbud til alle: Få besøg af en forsker - det er helt gratis
Frem til og med 31. marts 2020 kan alle danskere bestille et helt gratis foredrag med en forsker om eksempelvis danske dialekter, galakser, klimaforandringerne og kreativitet.

I videoen kan du se, hvordan du let bestiller en forsker til at holde foredrag for dig og dine kollegaer eller venner. (Video: Kristian Højgaard Nielsen/Videnskab.dk)

I videoen kan du se, hvordan du let bestiller en forsker til at holde foredrag for dig og dine kollegaer eller venner. (Video: Kristian Højgaard Nielsen/Videnskab.dk)

Hvert år i uge 17 drager hundredvis af frivillige forskere ud i landet og besøger danskerne for at fortælle om deres spændende undersøgelser og opdagelser.

Det gør de, fordi de deltager i ordningen 'Bestil en Forsker', som er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn. 

Lige nu kan du bestille et gratis foredrag med en af forskerne.

I år er der eksempelvis foredrag om alt fra efternavne i Danmark til rødvin og religion. Det kan også være, du har lyst til at blive klogere på liv i universet, den nyeste hjerneforskning eller aktiv dødshjælp.

Du kan sortere foredragene efter landsdel, emne og målgruppe - så bestil dit foredrag nu!

Om Bestil en Forsker

Bestil en Forsker er et initiativ under Forskningens Døgn – en videnskabsfestival arrangeret af Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Bestil en Forsker foregår fra 20. - 26. april 2020.

Bestil en forsker direkte på Forskningens Døgns hjemmeside

Sådan bestiller du et foredrag

Alle kan bestille et foredrag, du skal bare være sikker på, at du:

  • kan samle et publikum på minimum 20 personer
  • kan stille passende lokaler og faciliteter (eksempelvis en projektor eller mulighed for at koble en computer til en TV-skræm) til rådighed
  • Udover dette skal nogle forskere have transportudgifter dækket.

Hvert år afholdes der foredrag på biblioteker, arbejdspladser, skoler og i private hjem. Det er helt op til dig, hvor foredraget skal afholdes.

Du kan lige nu se og bestille foredrag på Forskningens Døgns hjemmeside. 

Forskning kommer ud til danskerne

Målet med Bestil en Forsker er at sætte fokus på dansk forskning ved at skabe rammer for, at forskere og danskere kan mødes.

I 2019 deltog op mod 30.000 danskere i et af de 672 foredrag, der blev afholdt under Forskningens Døgn.

Bestil en Forsker varetages af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling. Har du spørgsmål, kan du kontakte os på bestilenforsker@bestilenforsker.dk.

 

Annonce

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om, hvorfor denne 'sort hul'-illusion narrer din hjerne.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk


Det sker