Test din viden om de nordiske vikinger
Hvad havde Svend Tveskægs død til fælles med Svend Estridsens? Hvordan fandt man ud af, at Ribe var Skandinaviens første by? Og hvordan ville Gorm den Gamle have lydt i dag? Test, hvor meget du ved om de nordiske vikinger - og vind billetter til en vaskeægte nordisk festival.

De danske og andre nordiske vikinger har haft en stor betydning for Europas historie, men hvor meget ved du om dem? (Foto: Nordiske Nätter)

De danske og andre nordiske vikinger har haft en stor betydning for Europas historie, men hvor meget ved du om dem? (Foto: Nordiske Nätter)

Det er jo vores egen historie, så det burde da være nemt - ikke?

Vil du vide, hvor stærk du egentlig er i Nordens historie og de farlige vikinger, har du nu chancen.

I quizzen nederst i artiklen her kan du teste dine kundskaber og viden om de nordiske vikinger. Du deltager i quizzen ved at trykke 'Næste'.

Test din viden, og vind billetter til nordisk kultur-festival

Kan du svare rigtigt på alle otte spørgsmål, er du med i lodtrækningen om 4 x 2 billetter til Nordiske Nätter, som er Folkeuniversitet i Aarhus' helt nye festival. Festivallen løber af stablen for allerførste gang 13.-15. november på det nye Moesgaard Museum i Aarhus.

I løbet af tre aftener vil du blandt andet kunne høre om og smage på Nordens gærede godter, opleve en vaskeægte vikingelejr, hænge ud i mjødbaren, prøve kræfter med kædedans og dykke ned i den nordiske litteraturs mesterværker.

Fakta

Du kan se hele programmet for Nordiske Nätter her.

Konkurrencen er slut og det er ikke muligt at vinde billetter. Det er dog stadig muligt at prøve quizzen for at teste din viden.

Læs dig frem til svarene

Hvis spørgsmålene er for svære, så frygt ej - du kan nemlig finde alle svarene i de 'Relaterede artikler' længere nede på siden.

Hvis du har problemer med at se quizzen nedenfor, kan du også deltage i quizzen HER.

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.