Test din viden om de nordiske vikinger
Hvad havde Svend Tveskægs død til fælles med Svend Estridsens? Hvordan fandt man ud af, at Ribe var Skandinaviens første by? Og hvordan ville Gorm den Gamle have lydt i dag? Test, hvor meget du ved om de nordiske vikinger - og vind billetter til en vaskeægte nordisk festival.

De danske og andre nordiske vikinger har haft en stor betydning for Europas historie, men hvor meget ved du om dem? (Foto: Nordiske Nätter)

De danske og andre nordiske vikinger har haft en stor betydning for Europas historie, men hvor meget ved du om dem? (Foto: Nordiske Nätter)

Det er jo vores egen historie, så det burde da være nemt - ikke?

Vil du vide, hvor stærk du egentlig er i Nordens historie og de farlige vikinger, har du nu chancen.

I quizzen nederst i artiklen her kan du teste dine kundskaber og viden om de nordiske vikinger. Du deltager i quizzen ved at trykke 'Næste'.

Test din viden, og vind billetter til nordisk kultur-festival

Kan du svare rigtigt på alle otte spørgsmål, er du med i lodtrækningen om 4 x 2 billetter til Nordiske Nätter, som er Folkeuniversitet i Aarhus' helt nye festival. Festivallen løber af stablen for allerførste gang 13.-15. november på det nye Moesgaard Museum i Aarhus.

I løbet af tre aftener vil du blandt andet kunne høre om og smage på Nordens gærede godter, opleve en vaskeægte vikingelejr, hænge ud i mjødbaren, prøve kræfter med kædedans og dykke ned i den nordiske litteraturs mesterværker.

Fakta

Du kan se hele programmet for Nordiske Nätter her.

Konkurrencen er slut og det er ikke muligt at vinde billetter. Det er dog stadig muligt at prøve quizzen for at teste din viden.

Læs dig frem til svarene

Hvis spørgsmålene er for svære, så frygt ej - du kan nemlig finde alle svarene i de 'Relaterede artikler' længere nede på siden.

Hvis du har problemer med at se quizzen nedenfor, kan du også deltage i quizzen HER.

Podcasten Brainstorm

Lyt til Videnskab.dk's podcast om hjernen, Brainstorm, herunder. Du kan også finde flere podcasts fra Videnskab.dk i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk