Test dig selv: Hvor meget ved du egentlig om Danmarks forhold til EU?
Tag quizzen og se, om du kan svare på spørgsmål om vores forbehold, om antallet af officielle sprog i EU og om Grønland og Færøernes EU-status.
quiz_test_dig_selv_forskerzonen_hvor_meget_ved_du_egentlig_om_danmarks_forhold_til_eu

Uanset om du har helt styr på Danmarks forhold til EU eller ej, kan du teste din viden i bunden af artiklen. (Foto: Shutterstock)

Uanset om du har helt styr på Danmarks forhold til EU eller ej, kan du teste din viden i bunden af artiklen. (Foto: Shutterstock)

Danmarks forhold til EU er jævnligt til debat. Det gælder for eksempel, når der kommer forslag om nye regler, som kan række fra beskyttelse af truede planter til øremærket barsel til mænd.

Men debat fungerer nu engang bedst, hvis de debatterende parter er nogenlunde enige om fakta. Dét er en af hovedgrundene til, at jeg har skrevet bogen 'De danske EU-forbehold – og andre spørgsmål om Danmarks forhold til Den Europæiske Union'.

Ambitionen er således at give danskerne en bedre indsigt i Danmarks forhold til EU – og dermed bidrage til en mere kvalificeret dansk EU-debat.

Uanset om man er overbevist tilhænger eller modstander af EU – eller befinder sig et eller andet sted imellem disse to poler – er det altid en fordel, hvis ens synspunkter er baseret på korrekt faktuel viden.

Forskningens Døgn

20.-26. april skulle der have været afholdt Forskningens Døgn, hvor forskere lander over giver gratis foredrag i skoler, virksomheder, biblioteker m.v.

Det arrangement har coronakrisen desværre aflyst. Her på Forskerzonen markerer vi Forskningens Døgn med en række artikler af forskere, der ville have holdt foredrag i denne uge.  

Med bogen forsøger jeg at give en letforståelig introduktion til EU med fokus på de forhold, som er særegne for Danmark.

En introduktion, der angår teknisk svære emner, men som er forsøgt holdt i et klart og tydeligt sprog. Målgruppen er alle danskere, der interesserer sig for samfundet i almindelighed og EU i særdeleshed.

I tillæg til bogen og i anledning af et kommende foredrag har jeg også udviklet en quiz. Quizzen består af 12 spørgsmål, hvor man ikke blot får det rigtige svar, men også en forklaring på det rigtige svar.

Så – hvor meget ved du egentlig om EU? Tag quizzen og få svaret!

Forskerzonen

Denne artikel er en del af Forskerzonen, som er stedet, hvor forskerne selv kommer direkte til orde.

Her skriver de om deres forskning og forskningsfelt, bringer relevant viden ind i den offentlige debat og formidler til et bredt publikum.

Forskerzonen er støttet af Lundbeckfonden.

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og her kan du læse mere om billedet herunder, der viser tegn på en planets fødsel. Det gule knæk i midten menes at være stedet, hvor planeten er under dannelse.