Test dig selv: Har du styr på, hvordan man holder klimavenlig jul?
Rent klimamæssigt er julen måske ikke verdens bedste ide, men heldigvis er der meget, man kan gøre, for at julen bliver lidt grønnere.
jul klima co2

Kan man holde en lidt grønnere jul uden at trække alt det julede ud af højtiden? Det kan man faktisk godt. (Foto: Shutterstock)

Kan man holde en lidt grønnere jul uden at trække alt det julede ud af højtiden? Det kan man faktisk godt. (Foto: Shutterstock)

Hvis du gerne vil hjælpe klimaet, er der nok at tænke over i juledagene.

For hvad koster alle julegaverne egentlig på CO2-kontoen, og kan man både være klimabevidst og have et grantræ stående i stuen?

Faktisk er der rigtig mange knapper, man kan skrue på, hvis man vil gøre sine gode juleintentioner lidt mere klimavenlige og stadig føle, at der er noget ved julen.

Videnskab.dk's adventskalender har været proppet med gode råd til, hvordan du holder en lidt mere klimavenlig jul.

Og uden at sige for meget, så er du rimelig godt klædt på til at julequizze, hvis du har læst dem.

Læs for eksempel hvordan dine julegaver bliver mere klimavenlige eller bliv klogere på hvordan du kan undgå madspild og hjælpe klimaet.

I artiklen 'Forskernes tips til klimavenlig julepynt' handler det om alt fra gavepapir og juletræer til blinkende lyskæder.

Tag vores test og find ud af, hvor meget du ved om at holde grøn jul.

 

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte, døde og vaccinationer i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs mere om det utroligt velbevarede dinosaur-foster, som du kan se herunder.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med 1 million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk