Test dig selv: Er du ludoman?
Videnskab.dk bringer her en internationalt anerkendt test, som kan afsløre, om du har et sundt eller usundt forhold til spil. Testresultaterne er formuleret i samarbejde med SFI og Center for Ludomani.

Vær opmærksom på, at der er forskel på at teste unge og voksne for ludomani. Testen er designet til voksne, og derfor rammer den måske en lille smule skævt, hvis du er under 18 år.

Se flere oplysninger i bunden af testen og i artiklen »Ludomaner overvejer selvmord«.

OM TESTEN

Ludomanitesten bygger på såkaldt NODS-score. Den er udviklet af National Research Center, University of Chicago. NODS er en forkortelse af NORC DSM Screen for Gambling Problems.

Testen sondrer mellem »risikospillere«, hvis spil risikerer at komme ud af kontrol, »problemspillere«, som har vanskeligt ved at styre spilletrangen, og »ludomaner«, som er ude i et egentligt misbrug. Med NODS bliver antallet af ludomaner sat forholdsvis lavt.

Testen er et internationalt valideret screeningsinstrument. Det vil sige, at dens evne til at måle folk med alvorlig spillelidenskab er videnskabeligt bekræftet.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.