Test: Bliver du narret af et falsk smil?
Appelsiiiiiiin! Fredag den 7. oktober er World Smile Day, men et smil kan antage mange former. I denne test, som vi udgav første gang på Videnskab.dk i 2009, hjælper forskerne dig med at skelne mellem de falske og de ægte.

Test dig selv: Hvor mange smiler falsk? (Foto: Shutterstock)

Test dig selv: Hvor mange smiler falsk? (Foto: Shutterstock)

Partner Danish Science Factory

Videnskab.dk samarbejder med Danish Science Factory.

Smil, det er fredag! Og ikke bare hvilken som helst fredag, men den første fredag i oktober, og det betyder, at det er World Smile Day!

Det var Harvey Ball, opfinderen af den glade, gule smiley, der fik ideen til World Smile Day, som er blevet afholdt hvert år siden 1999 og går ud på at »forbedre verden, ét smil ad gangen«.

På sådan en dag kan det være vigtigt at kunne kende forskel på et ægte og et falsk smil, og der har vi genudgivet denne test, som vi første gang havde på hjemmesiden i 2009 i et samarbejde med Naturvidenskabsfestival.

Testen er udarbejdet af seniorforsker Thomas Z. Ramsøys forskergruppe på CBS, og da vi i 2009 testede vores brugeres evner til at skelne et falsk smil fra et ægte, var det - måske lidt overraskende - mændene, der klarede sig bedst.

Fakta

Læs om videnskaben bag undersøgelsen: 

Hjernen lynaflæser dit smil

Nedenfor kan du tage testen og se, hvor god du selv er til at skelne sande smil fra falske.

Første del af testen er en empati-test, altså en test af evnen til at genkende og forstå andres følelser. Empati-skalaen går fra 1 til 8. Jo mere empatisk du er, desto højere empati-score får du.

Du kan tage testen her.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk