Stor millionbevilling til forskningsprojekt om datamænger og journalistik

Store tech-virksomheder som Facebook, Google og Amazon har indtaget roller som nyhedsdistributører, og det er med til at forandre mediemarkedet og nyhedsmediernes økosystem.

Hvilke forandringer, der er tale om, skal lektor ved Roskilde Universitet Jannie Møller Hartley undersøge i et nyt forskningsprojekt. Og VELUX FONDEN har netop bevilliget 6 millioner kroner til projektet, som hedder DATAPUBLICS. 

Det skriver Roskilde Universitet i en pressemeddelelse.

Overordnet handler projektet om, hvordan data transformerer journalistikken og offentligheder.
Herunder hvad det betyder for journalistikken, at stadigt stigende mængder af data er tilgængeligt i vores samfund.

»Jeg ser frem til at dykke mere ned i det her emne, som optager mig enormt meget, og bidrage til at skabe viden, som kan belyse, hvordan journalistikken løbende forandres af de teknologiske forandringer, der sker,« udtaler Jannie Møller Hartley i pressemeddelelsen.

mtl

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og her kan du læse mere om de farvestrålende ravfossiler med insekter fra Kridttiden, indlejret i gyldent harpiks, der størknede for 99 millioner år siden.