Stephen Hawkings efterladte ejendele bortauktioneres for over 15 millioner kroner
Kilde: 
09 november 2018

Stephen Hawking, den verdenskendte fysiker og matematik-professor ved Cambridge University, gik bort 14. marts i år.

Nu er 22 af hans ejendele bortauktioneret, og det har indbragt klækkelige 15,6 millioner kroner til den efterladte familie, skriver BBC.

Blandt de mange nævneværdige artefakter, der nu er blevet solgt, er et fysisk eksemplar af Stephen Hawkings ph.d.-afhandling, ‘Properties of Expanding Universes’ fra 1966, som blev solgt for lige over 5 millioner kroner.

Én af den ALS-ramte professors første kørestole er blevet solgt for over 2,5 millioner kroner, mens et manuskript fra den populære amerikanske TV-serie the Simpsons, hvor Stephen Hawking deltager, er solgt for små 53.000 kroner.

Et særligt eksemplar af professorens bestseller-bog ‘A Brief History of Time’ fra 1988 er også blevet solgt for over en halv million kroner. Bogen har Stephen Hawking 'signeret' med et aftryk af sin tommelfinger.

De bortauktionerede ejendele tæller også flere af de medaljer og priser, som professoren har vundet gennem tiden. Auktionen blev gennemført af det britiske auktionshus Christie’s, og mange af ejendelene gik til langt over den vurderede salgspris.

Noget af overskuddet fra auktionen vil gå til the Stephen Hawking Foundation og the Motor Neurone Disease Association - en velgørenhedsorganisation til fordel for ALS-ramte.

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.