Stearinlys og blide kys: Nyt studie fastslår, at vi elsker romantik
Kilde: 
05 september 2017

At kysse under sex, kramme og nusse hinanden, sige romantiske og søde ting til sin partner under sex og klargøre soveværelset ved at gøre det rigtig hyggeligt. 

Det er bare nogle af de ting, som er på listen over den mest normale seksuelle adfærd blandt amerikanere. Det skriver the Indiana University School of Public Health-Bloomington og the Center of Sexual Health Promotion i en pressemeddelelse på hjemmesiden Eurekalert.org

Studiet bag konklusionen er publiceret i det videnskabelige tidsskrift PLOS One, og det er lavet ved hjælp af undersøgelsen 'Sexual Exploration in America Study', hvor 2.000 amerikanske mænd og kvinder har svaret på spørgsmål om blandt andet deres seksuelle adfærd. 

Og her har det altså vist sig, at det især er de romantiske oplevelser, både mænd og kvinder foretrækker at tage del i.

Samtidig kunne forskerne se, at mange af dem, der er vilde med romantik, ikke har brugt tid på det i en lang periode. 

»Disse tal viser, at det kan være en god ide for par at tale mere åbent med hinanden om deres seksuelle ønsker og interesser,« siger Debby Herbenick, der er førsteforfatter på studiet, i pressemeddelelsen.  

sj

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.