Sprogligt og journalistisk stærk studentermedhjælper søges til Videnskab.dk
Videnskab.dk søger en grundig og ambitiøs studentermedhjælper med baggrund i journalistik, kommunikation eller måske retorik.
Videnskab.dk's logo

Videnskab.dk søger en ny studentermedhjælper. Er det dig, der skal være en del af holdet?

Videnskab.dk søger en ny studentermedhjælper. Er det dig, der skal være en del af holdet?

Brænder du for at gøre det tunge let og det svære enkelt? Ved du, hvor kommaet skal stå, og ville du brillere i en stavekonkurrence? Har du sans for god formidling og journalistisk kvalitetssikring?

I så fald er du måske Videnskab.dk’s nye medarbejder!

Vi søger en sprogligt og journalistisk stærk studentermedhjælper til at bistå med de mange forskelligartede opgaver vi løser for samarbejdspartnere og kunder.

Stillingen er nyoprettet. Den tager afsæt i, at vi udvikler vores kommunikationsaktiviteter og arbejde med at hjælpe forskerne med deres egen formidling.

En central opgave vil være at bistå med redigering af indhold – skrevet af forskere. Det kræver ikke blot, at du har styr på retskrivning og grammatik, men også at du er reflekteret i forhold til, at indhold og layout skal være forståeligt, troværdigt og præsenteres bedst muligt.

Andre opgaver vil være at skrive korte tekster – eksempelvis intro-tekster til podcasts, eller omtaler af såvel interne som eksterne initiativer.

Du kan også blive involveret i at arrangere formidlingsprojekter af forskellig karakter – eksempelvis planlægning af temaserier med samfundsrelevans, som forskere bidrager til, eller håndtering af indsatser i forhold til gymnasieskolerne, hvor vi ønsker at styrke den kritiske tænkning og videnskabelige dannelse.

Jobbet er tillige en unik mulighed for at få erfaring med og indsigt i et medies behandling af videnskabsstof – en proces, der både er spændende og spækket med udfordringer, dilemmaer og konstant læring.

Vi garanterer, at jobbet vil gøre dig stærk i et af tidens allerstørste begreber: Troværdig formidling, og hvad det indebærer.

Om jobbet

 • Du skal først og fremmest hjælpe med at redigere artikler og tilpasse dem til publicering på web.
 • Dette indebærer en grundig kvalitetssikring af artikler – fra sprog, tegnsætning, formidling og faktatjek til ekstraudstyr som billeder, videoer, faktabokse og links.
 • Du skal desuden hjælpe med diverse andre opgaver af redaktionel karakter, såsom at skrive korte artikler og andre kommunikationsprodukter.
 • Du vil også komme til at lægge indhold ind i vores CMS og tilpasse det til publicering på web med ekstraudstyr som billeder, videoer, faktabokse og links.
 • Arbejdstiden på cirka 15 timer om ugen er fleksibel. Dertil tager vi naturligvis hensyn til dine eksamener og studiesituation.

Om dig

 • Du er under uddannelse indenfor kommunikation, journalistik eller retorik og har minimum et år tilbage som studerende, gerne mere.
 • Du har en veludviklet sans for journalistik samt lyst til at arbejde med digital formidling.
 • Du har det sorte bælte i sprog, så du kan både stave, sætte kommaer og formidle æggende og dækkende.
 • Du er grundig, omtænksom og forstår vigtigheden af at tænke kritisk og sætte troværdigheden og brugerens forståelse først. Du behøver ikke have erfaring med videnskabsstoffet, men du er reflekteret og har øje for vigtige forbehold og faldgruber.
 • Du er rar at samarbejde med, pligtopfyldende, og du arbejder både struktureret og effektivt.
 • Ansvar skræmmer dig ikke, du tager initiativ og er god til at arbejde selvstændigt.
 • Du har lyst til at være en del af et flittigt arbejdende team, der samarbejder tæt om at levere det bedst mulige produkt og husker at spise kage og drikke fredagsøl undervejs.

Om os

 • Videnskab.dk sætter som Danmarks største videnskabsmedie dagsordenen på videnskabsstoffet og er Nordens største nyhedsmedie på området. Sitet drives af en uafhængig redaktion og modtager over halvanden million besøg om måneden.
 • Vi lægger vægt på at bringe såvel kloge og skarpe nyheder som sjove og underholdende historier, der fremkalder smil eller aha-oplevelser.
 • Videnskab.dk’s sælger også kurser og kommunikationsydelser med forskningsformidling som omdrejningspunkt, gennemfører indsatser med fokus på at hjælpe forskerne med deres egen formidling, samt arbejder med fondsfinansierede udviklingsprojekter.
 • Vi holder til i Valby i et gammelt fabrikskompleks med mange andre kreative virksomheder - tæt på Ny Ellebjerg Station og i cykelafstand til Hovedbanegården.
 • Hvad lønnen angår, følger vi statens overenskomst med HK for studentermedhjælpere.

Praktisk

Send din ansøgning med CV og eventuelle referencer samt gerne eksempler på egne produkter til chefredaktør Vibeke Hjortlund på vh@videnskab.dk. Eventuelle spørgsmål om stillingen rettes også til ovenstående.

Ansøgningsfristen er 4. december 2022.

Se også vores andet aktuelle jobopslag, hvor arbejdsopgaverne er lidt anderledes: Redaktionel studentermedhjælper med sans for formidling søges til Videnskab.dk

Nyhed: Lyt til artikler

Du kan nu lytte til udvalgte artikler herunder. Du kan også lytte til de oplæste artikler i din podcast-app, hvor du finder dem under navnet 'Videnskab.dk - Lyt til artikler'.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om de nedenstående prisvindende billeder af stjernetåger og stjernefabrikker her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk