Sprogligt og journalistisk stærk studentermedhjælper søges til Videnskab.dk
Redaktionen på Videnskab.dk søger en grundig og omtænksom studentermedhjælper med baggrund i journalistik eller kommunikation.
Videnskab.dk job jobopslag studentermedhjælper

Videnskab.dk søger en ny studentermedhjælper. Er det dig, der skal være en del af holdet?

Videnskab.dk søger en ny studentermedhjælper. Er det dig, der skal være en del af holdet?

Ved du, hvor kommaet skal stå? Ville du brillere i en stavekonkurrence? Og har du sans for god formidling og journalistisk kvalitetssikring?

I så fald er du måske Videnskab.dk’s nye medarbejder!

Vi søger en sprogligt og journalistisk stærk studentermedhjælper med baggrund i journalistik eller kommunikation til først og fremmest at bistå med redigering af indhold. Dette kræver, at du har styr på retskrivning og grammatik, men - lige så vigtigt - at du er reflekteret omkring, at indhold og layout er troværdigt, forståeligt og præsenteres bedst muligt.

Du kommer helt ind i redaktionens ’maskinrum’ som en betroet assistent for vores redaktionssekretær og nyhedsredaktør, og jobbet er en unik mulighed for at få erfaring med og indsigt i et nyhedsmedies behandling af videnskabsstof – en proces, der både er spændende og spækket med udfordringer, dilemmaer og konstant læring.

Vi garanterer derfor, at jobbet vil gøre dig stærk i et af tidens allerstørste begreber: Troværdig formidling, og hvad det indebærer.

Om jobbet

 • Du skal først og fremmest hjælpe med at redigere artikler og tilpasse dem til publicering på web.
 • Dette indebærer en grundig kvalitetssikring af artikler – fra sprog, tegnsætning, formidling og faktatjek til ekstraudstyr som billeder, videoer, faktabokse og links.
 • Du skal desuden hjælpe med diverse redaktionelle opgaver, såsom at skrive korte, skarpe citathistorier fra danske eller udenlandske medier eller små artikler til ophæng af gallerier, videoer eller podcasts.
 • Du vil også komme til at lægge indhold ind i vores CMS (Drupal) og tilpasse det til publicering på web med ekstraudstyr som billeder, videoer, faktabokse og links.
 • Arbejdstiden på cirka 15 timer om ugen er fleksibel. Dertil tager vi naturligvis hensyn til dine eksamener og studiesituation.

Om dig

 • Du er under uddannelse indenfor journalistik eller kommunikation og har minimum et år tilbage som studerende, gerne mere.
 • Du ligger inde med en veludviklet sans for journalistik samt lysten til at arbejde med digital formidling.
 • Du har det sorte bælte i sprog, så du kan både stave, sætte kommaer og formidle æggende og dækkende.
 • Du er desuden grundig, omtænksom og forstår vigtigheden af at tænke kritisk og sætte troværdigheden og brugerens forståelse først. Du behøver ikke have erfaring med videnskabsstoffet, men du er reflekteret og har øje for vigtige forbehold og faldgruber.
 • Du er pligtopfyldende og arbejder effektivt.
 • Ansvar skræmmer dig ikke, og du er god til at arbejde selvstændigt.
 • Du har lyst til at være en del af en flittigt arbejdende redaktion, der samarbejder tæt om at levere det bedst mulige produkt og husker at spise kage og drikke fredagsøl undervejs.

Om os

 • Videnskab.dk sætter som Danmarks største videnskabsmedie dagsordenen på videnskabsstoffet og er Nordens største nyhedsmedie på området. Sitet besøges af over 1 million brugere om måneden.
 • Vi lægger vægt på at bringe både kloge, skarpe nyheder, men også sjove og underholdende historier, der giver brugerne et smil på læben eller en aha-oplevelse.
 • Videnskab.dk drives og redigeres af en uafhængig redaktion, der består af 10 journalister samt praktikanter, studentermedhjælpere, projektmedarbejdere og freelancere.
 • Redaktionen holder til i Valby i et gammelt fabrikskompleks med mange andre kreative virksomheder - tæt på Ny Ellebjerg Station og i cykelafstand til Hovedbanegården.
 • Hvad lønnen angår, følger vi statens overenskomst med HK for studentermedhjælpere.

Praktisk

Vil du vide mere om jobbet, kan du ringe eller skrive til vores redaktionssekretær, Ditte Svane-Knudsen, på +45 2888 8989/ dsk@videnskab.dk.

Send din ansøgning med CV og eventuelle referencer samt gerne eksempler på egne produkter til chefredaktør Vibeke Hjortlund på vh@videnskab.dk

Ansøgningsfristen er 16. juni 2021 i uge 24. Vi forventer at holde samtaler i uge 25/26. Du skal gerne starte hos os i midten af august.

Se også vores andet aktuelle jobopslag, hvor arbejdsopgaverne er lidt anderledes: Redaktionel studentermedhjælper med sans for formidling søges til Videnskab.dk

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab, klima og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.


Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs her om, hvordan forskerne tog billedet af atomerme.