Spørg Videnskabens store nytårsquiz: Test dig selv i årets brevkassesvar!
Spørg Videnskaben har i 2022 ledt efter svar på 52 spørgsmål stillet af læserne. Test dig selv i en lidt anden type paratviden!
Nytårsfyrværkeri på en mørk himmel

Året der gik bød på mange gode Spørg Videnskaben-emner, og det er nu blevet til en helt særlig nytårsquiz! (Grafik: Shutterstock / Videnskab.dk)

Året der gik bød på mange gode Spørg Videnskaben-emner, og det er nu blevet til en helt særlig nytårsquiz! (Grafik: Shutterstock / Videnskab.dk)

Spørg Videnskaben

Her kan du stille et spørgsmål til forskerne om alt fra prutter og sure tæer til nanorobotter og livets oprindelse.

Du kan spørge om alt - men vi elsker især de lidt skøre spørgsmål, der er opstået på baggrund af en nysgerrig undren.

Vi vælger de bedste spørgsmål og kvitterer med en Videnskab.dk-T-shirt.

Send dit spørgsmål til: sv@videnskab.dk

Som året går på hæld, vælter vi os i quizzer om året, der gik - paratviden om politik, sport, kultur, ja, lidt af det hele.

Men her på Videnskab.dk kan du teste en lidt anden form for paratviden af - paratviden, du har fået med, hvis du er fast læser af vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Her er det læserne, der skriver ind med alskens spørgsmål om stort og småt, hvorefter vi på Videnskab.dk får fat i de forskere, der kender svaret.

På et givent år kommer vi vidt omkring - i 2022 har vi rundet gavnen af tandtråd, alternativer til plastik, hvorfor vi klapper, sammenhængen mellem kaffe og angst og meget, meget mere.

Derfor er det da også næsten stensikkert, at du kan lære noget nyt af denne særlige nytårsquiz!

Du kan selvfølgelig også bladre dig igennem vores arkiv af Spørg Videnskaben eller gå på opdagelse i alle vores andre quizzer.

God fornøjelse og rigtig godt nytår!

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcasts herunder. Du kan også findes os i din podcast-app under navnet 'Videnskab.dk Podcast'.

Videnskabsbilleder

Se de flotteste forskningsfotos på vores Instagram-profil, og læs om det betagende billede af nordlys taget over Limfjorden her.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med omkring en million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk