‘Sex survey’ viser, hvad australske mænd og kvinder er på udkig efter i potentielle partnere

Der er stor forskel på, hvad mænd og kvinder finder sexet tidligt i livet, men kønnenes præferencer bevæger sig tættere på hinanden med alderen. (Foto: Shutterstock)

Der er stor forskel på, hvad mænd og kvinder finder sexet tidligt i livet, men kønnenes præferencer bevæger sig tættere på hinanden med alderen. (Foto: Shutterstock)

20 maj 2021

Et nyt studie har set på, hvad australske mænd og kvinder holder mest øje med, når de er på udkig efter potentielle partnere.

Ifølge studiet gik kvinderne op i alder, uddannelse, intelligens, indkomst, tillid og følelsesmæssig forbindelse, mens mændene prioriterede attraktivitet og kropsbygning.

Det skriver Queensland University of Technology i en pressemeddelelse.

Studiet blev lavet på data fra mere end 7.000 mennesker i alderen 18-65 år, som deltog i onlineundersøgelsen ‘Australian Sex Survey’.

Deltagerne skulle besvare, hvor højt de prioriterede ni forskellige egenskaber, som er forbundet med seksuel tiltrækning:

  • Alder
  • Attraktivitet
  • Kropsbygning/træk
  • Intelligens
  • Uddannelse
  • Indkomst
  • Tillid
  • Åbenhed
  • Følelsesmæssig forbindelse

»For det første så vi, at mænd anser både attraktivitet og kropsbygning som vigtigere træk for seksuel tiltrækning end nogen af de andre egenskaber, sammenlignet med kvinder,« fortæller adfærdsøkonom Stephen Whyte, ifølge pressemeddelelsen.

»Begge køn anser indkomst som den mindst vigtige faktor, men sammenlignet med mænd sætter kvinder større fokus på uddannelse og intelligens. Dog finder mænd åbenhed en smule vigtigere, end de adspurgte kvinder gjorde.«

Ifølge Stephen Whyte reflekterer undersøgelsens resultater, at det evolutionære pres på kønnene gør, at mænd og kvinder prioriterer forskellige ting tidligt i livet, i jagten på de gode gener.

»Mens begge køn foretrækker en fysisk attraktiv mage eller potentiel partner, er det blevet påvist, at mænd viser en meget stærkere præference for attraktivitet,« uddyber Stephen Whyte, ifølge pressemeddelelsen.

»Kvinder er mere selektive med andre egenskaber, fordi deres tid til at formere sig er mere begrænset, så de kan ikke risikere at træffe dårlige valg,« lyder forskerens bud.

Undersøgelsen viser også, at det, vi prioriterer hos en potentiel partner, ændrer sig gennem livet. 

Med alderen begynder begge køns præferencer at bevæge sig tættere på hinanden, hvor vi begynder at sætte mere pris på åbenhed og tillid.

»De fleste studier af seksuel tiltrækning beror på en begrænset aldersfordeling, forvrænget mod den yngre befolkning. Vi har taget data fra et meget bredere aldersspektrum,« fortæller Stephen Whyte, ifølge pressemeddelelsen.

Studiet blev offentliggjort i tidsskriftet PLOS One, hvor det er frit tilgængeligt.

cll

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.