Unge sender sex-beskeder og nøgenbilleder som aldrig før
Kilde: 
28 februar 2018

Nøgenbilleder og frække beskeder er en voksende trend blandt teenagere på verdensplan.

Det konkluderer en ny meta-analyse, som psykologer fra det canadiske University of Calgary har foretaget, skriver arstechnica.com.

Forskerne har sammenkogt og analyseret på data fra 39 større studier primært fra USA og Europa, men også to fra Australien, og enkelte fra henholdsvis Canada, Sydkorea og Sydafrika.

I alt har der været data fra 110,380 unge mennesker i alderen mellem 12 og 17 år.

Analyserne viser, at 27 procent af de unge mellem 12 og 17 år har modtaget sex-beskeder på enten telefonen eller computeren.

Det er til gengæld kun 15 procent af de unge, der har sendt frække beskeder og billeder.

Ubalancen mellem modtagere og sendere kan, ifølge forskerne bag studiet, skyldes, at flere ikke vil indrømme, at have sendt sex-beskeder, eller at der i ringe grad responderes på tilnærmelserne.

En anden mulighed kunne være, at sex-beskederne i høj grad bliver videresendt, tilføjer forskerne ifølge arstechnica.com. 12 procent, eller hvad der svarer til en ottendedel, indrømmer, at de har videresendt andres sex-beskeder.

Sammenlignet med tidligere analyser om unge og sex-beskeder, tyder den nye analyse på, at fænomenet er eksploderet.

»Sexting (andet ord for sex-beskeder, red.) er en ny adfærd, der udvikler sig hurtigt og i sammenhæng med, at teknologien ændre sig og opmærksomheden øges. Jo bedre vi forstår den, desto bedre kan vi forebygge og gribe ind overfor den,« konkluderer forskerne i deres analyse.

Analysen er bragt i det videnskabelige tidsskrift JAMA Pediatrics.

fghs

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.