Seks unge forskere har vundet Lundbeckfondens talentpriser

Lundbeckfonden har netop uddelt årets talentpriser til seks sundhedsforskere ved danske universiteter og hospitaler for deres talentfulde og innovative indsats. 

Fem af forskerne har fået Lundbeckfoden Talent Prize 2021 og får hver 200.000 kroner til at forske for samt en personlig præmie på 100.000 kroner.

De fem forskere er: 

  • Lærke Smidt Gasbjerg, læge og ph.d.-studerende, Biomedicinsk Institut, Københavns Universitet.
  • Tatyana Fedorova, læge og postdoc, Nuklearmedicinsk Afdeling og PET-Center, Aarhus Universitetshospital.
  • Simon Mark Dahl Baunwall, læge på Aarhus Universitetshospital og ph.d.-studerende, ved Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet.
  • Håkan Ashina, læge og ph.d.-studerende ved Dansk Hovedpinecenter og Afdeling for Hjerneskader på Rigshospitalet.
  • Philip Brainin, læge og postdoc ved Ultralydslaboratoriet på Afdeling for Hjertesygdomme, Herlev-Gentofte Hospital.

Årets Young Investigator Prize 2021 går til Emil Loldrup Fosbøl, der er overlæge på Afdeling for Hjertesygdomme og leder af hjerteklapenheden på Rigshospitalet. Han får 700.000 kroner til forskning, samt 300.000 kroner i personlig præmie.

»Med vores talentpriser ønsker Lundbeckfonden at fremhæve og opmuntre lysende talenter inden for sundhedsforskningen, der kan tjene som inspiration både for andre unge forskere og den bredere befolkning. Vi føler stærkt for at videregive den begejstring og dedikation, der ligger bag talenternes vigtige forskning og den afgørende indflydelse, deres forskning vil kunne få for patienter og samfund,« siger Peter Thostrup, direktør for Lundbeckfondens talentprogrammer.

jso

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med 1 million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.