Seks danske hjerneforskere modtager 177 mio. kr.
Lundbeckfonden uddeler ’LF Professorships’ 2021. Seks projekter får støtte.
lundbeck

Foto: Lundbeckfonden

Foto: Lundbeckfonden

Hvert andet år uddeler Lundbeckfonden gennem det såkaldte ‘LF Professorships’-program en række bevillinger, der retter sig mod projekter inden for neurovidenskab.

Nu er bevillingerne for 2021 netop blevet uddelt, og de i alt 177 millioner kroner går til seks projekter inden for hjerneforskningen, der har ‘banebrydende potentiale’, oplyser Lundbeckfonden i en pressemeddelelse

Bevillingerne går til seks forskere, der hver repræsenterer en bred pallette af temaer inden for neurovidenskab - lige fra smerteforskning til et projekt, der vil undersøge sammenhængen mellem virusinfektioner og sygdomme som for eksempel Alzheimer. 

For at komme i betragtning til bevillingerne kræver det, at man er forsker på professorniveau ved en ikke-kommerciel dansk forskningsuniversitet, i praksis et hospital eller et universitet, og det er muligt at søge op til 40 millioner kroner, der udbetales over en periode på seks år. 

Lars Thorup, der scientific programme director for Lundbeckfondens strategiske programmer, fortæller i pressemeddelelsen, at uddelingen er en del af fondens ambition om at gøre Danmark til en ledende nation inden for hjerneforskning:

»Og en del af vores strategi er at arbejde frem mod dette mål ved at støtte en række meget stærke profiler inden for dansk neurovidenskab med en af disse store bevillinger. På den måde får talentfulde forskere på professorniveau mulighed for at gennemføre forskningsprojekter, som har banebrydende potentiale,« siger Lars Thorup. 

De seks modtagere er:

  • Nanna Brix Finnerup
  • Søren Riis Paludan
  • Per Borghammer
  • Shohreh Issazadeh-Navikas
  • Ulrik Gether
  • Tiit Mathiesen

Læs mere om modtagerne af ‘LF Professorships’ 2021 og deres projekter her.

Rf

Annonce

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.

Ugens videnskabsbillede

Se flere forskningsfotos på Instagram, og læs om, hvorfor denne 'sort hul'-illusion narrer din hjerne.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med over en halv million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk