Science in the City byder på hjerneteater, legoklodser og matematisk magi
Hvad får man, hvis man parrer hjerneforskning og scenekunst? Og hvordan bygger man en grøn økonomi ud af legoklodser? Spotlight er rettet mod videnskaben, når gratisfestivalen Science in the City fra 21.-26. Juni 2014, besvarer disse og mange andre spørgsmål.

Science in the City er for hjerner i alle aldre. Der er rig mulighed for både at blive udfordret og underholdt.
(Foto Shutterstock)

Science in the City er for hjerner i alle aldre. Der er rig mulighed for både at blive udfordret og underholdt. (Foto Shutterstock)

Det er ikke kun Videnskab.dk, der er ude på at gøre dig klogere på Science in the City.

Når den gratis videnskabsfestival fra den 21.-26. juni fylder Carlsberg Byen med øjenåbnende oplevelser, bidrager også andre videnskabsaktører med en række spændende og underholdende tiltag.

Der er alt mulig grund til at tage hele den nysgerrige familie med. Mens de yngste kan møde Professor Balthazar, kan de ældre deltage i en ordentlig omgang hjernegymnastik.

Videnskab.dk giver dig her et indblik i nogle af de oplevelser, som venter forude.

Vis mig din hjerne, og jeg skal sige sig, hvem du er 

I et mix af teater, musik og forskning tager Videnskabsteatret dig med på opdagelse i den menneskelige hjerne, og sætter ord og billeder på interessante forskningsresultater.

Professor Balthazar Goes GREEN 

Mød den dedikerede naturelsker Professor Balthazar, der med sin universalmaskine og livlige fantasi løser alverdens problemer. Forestillingen Professor Balthazar Goes GREEN henvender sig til de 4-12 årige.

Street math 

Rundt omkring på festivalpladsen er der dømt ’Street math’, hvor alle kan komme og løse matematiske gåder, lave tryllekunstner med tal, og se hvordan logik og fantasi smelter sammen, når der kreeres dekorative mønstre ud af kantede figurer.

Opbygningen af en grøn økonomi – vores miljømæssige udfordringer illustreret ved hjælp af Lego

Ideer om grøn vækst og grøn økonomi kastes ofte op i den blå luft, uden der er nogen, som griber. På Science in the City vil en Lego model illustrere, de miljømæssige udfordringer, som dagens Europa står over for. Kan de grønne ideer mon gøres til virkelighed?

Vi glæder os til at byde dig og din nysgerrighed velkommen til et par lærerige dage, der bliver langt fra kedelige.

... Eller følg os på Facebook, Twitter eller Instagram.

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.


Se den nyeste video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab og sundhed henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's Center for Faglig Formidling med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.Det sker