Sådan bliver du rig uden at kopiere Stein Bagger
Hvad skal man gøre, hvis man drømmer om at tjene millioner af kroner på sin egen virksomhed? To forskere giver guldtip til eventyrere, der vil undgå at lave en ’Stein Bagger’.

'Den skyldige bygning': IT Factory i Gentofte var kulisse for Stein Baggers skuespil over for forretningspartnere rundt om i verden og tilsyneladende også over for de to andre bestyrelsesmedlemmer, Asger Jensby og Henning Børgersen. (Foto: Rasmus Lind, Villabyerne)

'Den skyldige bygning': IT Factory i Gentofte var kulisse for Stein Baggers skuespil over for forretningspartnere rundt om i verden og tilsyneladende også over for de to andre bestyrelsesmedlemmer, Asger Jensby og Henning Børgersen. (Foto: Rasmus Lind, Villabyerne)

Årets største nyhed har uden tvivl været krakket i virksomheden IT Factory, som ellers var blevet udråbt til en sensationel stor forretningssucces.

Gennem de seneste uger er det blevet afsløret, at direktør Stein Bagger har svindlet med et beløb, der formentlig er større end en milliard kroner.

I dag sluttede direktørens flugt over plankeværket, da han blev transporteret fra USA til et dansk fængsel. Forude venter en retssag om bedrageri og dokumentfalsk af særlig grov beskaffenhed.

Nyheden om svindlen i IT Factory har ramt forretningsverdenen med samme styrke, som en dopingnyhed rammer sportsverdenen, når tidligere stjerner som løberen Ben Johnson eller cykelrytteren Bjarne Riis står frem og fortæller om deres misbrug på toppen af karrieren.

Hvad gør ærlige mennesker?

Spørgsmålet er, om man kan blive rigtig stor uden af snyde? Hvad skal man for eksempel gøre, hvis man som ung gerne vil tjene millioner på at lave sin egen virksomhed uden at svindle og bedrage?

Vi har bedt om guldkorn fra nogle af Danmarks førende forskere inden for innovation og forretningsudvikling:

Professor Anders Drejer fra Handelshøjskolen, Aarhus Universitet. Han giver tre gode råd til, hvordan man skaber en virksomhed med succes.

Henrik Herlau, lektor, ph.d. og leder af Center for Innovation og Entrepreneurship på Copenhagen Business School i København. Han giver et konkret tip til, hvordan man kan score kassen med en ny idé.

Hej! Vi vil gerne fortælle dig lidt om os selv

Nu hvor du er nået helt herned på vores hjemmeside, er det vist på tide, at vi introducerer os.

Vi hedder Videnskab.dk, kom til verden i 2008 og er siden vokset til at blive Danmarks største videnskabsmedie med 1 million brugere om måneden.

Vores uafhængige redaktion leverer dagligt gratis forskningsnyheder og andet prisvindende indhold, der med solidt afsæt i videnskabens verden forsøger at give dig aha-oplevelser og væbne dig mod misinformation.

Vores journalister fortæller historier om både kultur, astronomi, sundhed, klima, filosofi og al anden god videnskab indimellem - i form af artikler, podcasts, YouTube-videoer og indhold på sociale medier.

Vi stiller meget høje krav til, hvordan vi finder og laver vores historier. Vi har lavet et manifest med gode råd til at finde troværdig information, og vi modtog i 2021 en fornem pris for vores guide til god, kritisk videnskabsjournalistik.

Vores redaktion gør en dyd ud af at få uafhængige forskere til at bedømme betydningen af nye studier, og alle interviewede forskere citat- og faktatjekker vores artikler før publicering.

Hvis du går rundt og undrer dig over stort eller småt, vil vi elske at høre fra dig og forsøge at give dig svar med forskernes hjælp. Send bare dit spørgsmål til vores brevkasse Spørg Videnskaben.

Vi håber, at du vil følge med i forskningens forunderlige opdagelser her på Videnskab.dk.

Få et af vores gratis nyhedsbreve sendt til din indbakke. Du kan også følge os på sociale medier: Facebook, Twitter, Instagram, YouTube eller LinkedIn.

Med venlig hilsen

Videnskab.dk

Videnskab.dk Podcast

Lyt til vores seneste podcast herunder eller via en podcast-app på din smartphone.

Danske corona-tal

Videnskab.dk går i dybden med den seneste corona-forskning. Læs vores artikler i temaet her.

Hver dag opdaterer vi også de seneste tal.

Dyk ned i grafer om udviklingen i antal smittede, indlagte og døde i Danmark og alle andre lande.

Ny video fra Tjek

Tjek er en YouTube-kanal om videnskab henvendt til unge.

Indholdet på kanalen bliver produceret af Videnskab.dk's videojournalister med samme journalistiske arbejdsgange, som bliver anvendt på Videnskab.dk.