Androiderne i Star Wars halter bagefter moderne robotter, hævder forsker
stormtrooper robot

Stormtrooperne (som, hvadenten de er 'rigtige' robotter eller ej, gør brug af robot-teknologi, red.) rammer for ofte ved siden af, skriver robotforskeren Robin Murphy. (Foto: Shutterstock) 

Stormtrooperne (som, hvadenten de er 'rigtige' robotter eller ej, gør brug af robot-teknologi, red.) rammer for ofte ved siden af, skriver robotforskeren Robin Murphy. (Foto: Shutterstock) 

Kilde: 
17 maj 2022

Androide-robotterne i Star Wars-filmene er ikke »vilde nok« til at måle sig med de robotter, der er i brug i den virkelige verden. 

Sådan lyder det fra den amerikanske robotforsker Robin Murphy fra Texas A&M University i nyt et studie, der er blevet publiceret i tidsskriftet Science Robotics.

Det skriver mediet Tech Xplore. 

Robin Murphy peger først og fremmest på androiden IG-11 fra the ‘The Mandalorian’, som ifølge forskeren ganske vist er god til at rotere øverste led og skyde i alle retninger. 

Men så smart er den ikke igen. Den vil nemlig højst sandsynligt være alt for modtagelig for 'ledfejl', ligesom den også ville stille enorme krav til matematiske beregninger, skriver Robin Murphy i studiet, ifølge mediet.

Her ses IG-11 i en kampscene. (Video: 90AlmostFamous)

Et andet sted, hvor Star-Wars androiderne i virkeligheden er mindre imponerende end i virkeligheden, er det faktum, at de laver for mange fejl, pointerer forskeren. 

Som eksempel nævner hun Stormtrooperne, der ofte rammer ved siden af. 

Slutteligt påpeger Robin Murphy også, ifølge Tech Xplore, hvordan det i filmene er sjældent, at man ser droner - stik modsat udviklingen i den virkelige verden, hvor de blandt andet er en vigtig del af moderne krigsførsel og rumfart.

»En drone hjælper i øjeblikket en rover på Mars med at undgå pletter på jorden, hvor den kunne risikere at sidde fast,« bemærker Robin Murphy blandt andet, ifølge mediet. 

rf

Ovenstående er udvalgt og resumeret af Videnskab.dk, men redaktionen har ikke udført selvstændig research. Gå til den oprindelige kilde for flere detaljer.